Példátlan az MSZP-ések bűncselekmény-sorozata
Ezekben a napokban a magyar demokrácia történetében példátlan bűncselekmény-sorozat képe rajzolódik ki – írta közleményében Rogán Antal.
2014. március 11. 12:50

Ami ma történt, az megdöbbentő. Ezekben a napokban a magyar demokrácia történetében példátlan bűncselekmény-sorozat képe rajzolódik ki – írta közleményében hétfőn Rogán Antal Mesterházy Attila egykori helyettesének botránya kapcsán.

Simon Gábor letartóztatása rámutat arra, hogy a baloldal legfelsőbb vezetői bűncselekményekbe keveredtek. A magyar emberek és a Fidesz országgyűlési képviselői is fel vannak háborodva – írta a Fidesz frakcióvezetője, hozzátéve: „Magyarázatot követelünk és minden részletet tudni akarunk!".

„A baloldal három vezetője, Mesterházy Attila, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc azonnal álljanak a nyilvánosság elé és mondják el, mit tudtak erről a példátlan bűncselekményről és mióta tudták mindezt!” – zárta közleményét a politikus.

Közokirat-hamisítás, afrikai útlevél

Simon , az MSZP egykori elnökhelyettese bissau-guineai útlevelet hamisíttatott magának, az okmány hamis névre – az MNO értesülései szerint Simon édesanyjának nevére –, de az ő fotójával, személyi adataival lett kiállítva – erről a honvédelmi miniszter beszélt hétfőn Komlón. Hende Csaba szólt arról, hogy Simon „Interpol által körözött pénzügyi jó barátja és segítője” – akinek szintén volt ilyen útlevele – bankszámlát nyitott egy magyarországi bankban, amelyben a volt szocialista politikus ugyancsak jelentős összeget tartott.

Honnan van a pénz?

„Kínoz minket a kérdés: ugyan, miből van 240 milliója az MSZP elnökhelyettesének? – vetette fel a kérdést Hende hétfőn. A honvédelmi miniszter úgy vélte, hogy Mesterházy Attila „falaz” Simon Gábornak – erről a gyanúról Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke is beszélt hétfőn Budapesten újságíróknak a testület zárt ülése után.

Hende Csaba szerint Zuschlag János jól mondta, hogy – az MSZP rendszerét ismerve – ezt a rengeteg pénzt Simon Gábor egyedül nem szerezhette meg. „Epedve várjuk továbbra is, mondjon már valamit az MSZP, hogyan került a birtokukba ez a pénz” – közölte.

Őrizetbe vették

Mint ismert, a Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn újabb bűncselekmények elkövetésével gyanúsította meg Simon Gábor volt országgyűlési képviselőt, majd a kihallgatást követően őrizetbe vette a gyanúsítottat.

MNO - MTI
  • Ötödször választották miniszterelnöknek Orbán Viktort
    133 igen szavazattal, 27 nem ellenében, tartózkodás nélkül Orbán Viktort Magyarország miniszterelnökének megválasztották – jelentette be a ma délutáni titkos szavazás után Kövér László házelnök.
  • Kövér László keményen kiosztotta Gyurcsányt
    A bukott miniszterelnök napirend előtti felszólalását nem hagyta szó nélkül a házelnök. Kövér László alaposan helyretette a DK frakcióvezetőjét.
  • Milliárdokért bomlik frakciókra a baloldal
    Súlyos aránytalanságok tapasztalhatók a jelenlegi frakciófinanszírozási rendszerben. Ezt bizonyítja, hogy bár az előző ciklushoz képest kevesebb baloldali képviselő jutott be az Országgyűlésbe, mégis milliárdokkal több állami támogatást kaphatnak. Tóth Erik, az Alapjogokért Központ vezető elemzője szerint a demokratikus költségek aránytalan megemelkedése miatt felmerülhet a szabályok arányos újragondolása.
MTI Hírfelhasználó