Holnap startol a szocialista gyűlöletkampány
A kampány kidolgozója maga Ron Werber izraeli kampányguru, aki a 2002-ben, a szocialistáknál honosította meg a gyűlöletkampány műfaját.
2014. március 18. 22:46

Szórólapokkal borítják be az ország mind a 106 választókerületét a szocialisták – értesült az mno.hu. A kampány kidolgozója maga Ron Werber izraeli kampányguru, aki a 2002-es választások során, a szocialisták kampányával honosította meg Magyarországon a gyűlöletkampány műfaját.

Az MNO információi szerint szerdától az ország összes választókerületében a lehető legaljasabb módszerekkel, személyükben fogják támadni a szocialisták a Fidesz egyéni képviselőjelöltjeit.

Az mno.hu úgy értesült: a kampány stratégiáját és a szórólaphadjárat részleteit Ron Werber dolgozta ki, akinek különös és régről ismert gyakorlata van abban, hogy mi az a gyűlöletkampány.

A legalantasabb ösztönökre hat

Mint ismert, az izraeli kampányguru volt az, aki ezt a műfajt behozta Magyarországra: a szakember 2002-ben tűnt fel az MSZP környékén, új kampánytechnikáival kifejezetten törekedett arra, hogy a legalantasabb ösztönökre hasson, és akár a rasszizmust is bevetette a mozgósítás érdekében – az ő nevéhez fűződik többek között a 23 millió román munkavállalóval történő riogatás is, ami hozzájárult a szocialisták 2002-es választási győzelméhez. Kiszivárgott, hogy 2004-ben háborús retorikával uszította a szocialistákat, amikor azt is nyilvánvalóvá tette, hogy nem válogat az eszközökben. „Nem érdekelnek az etikai és a választási kódexek" – mondta.

Tanácsok láncszavazáshoz

A kampánymester a hírek szerint választási csalási technikát is tanított a szocialistáknak: Bácsics Gyula, aki 2006-ban a Pest megyei Nagykátán a választási bizottság szocialista alelnöke volt, a Célpontnak elárulta: Werber magyarázta el, hogyan lehet láncszavazást úgy kivitelezni a lefizetett szavazókkal, hogy ne legyen feltűnő.

Werber 2012 decemberében tért vissza az MSZP közelébe, hogy az országgyűlési választásokon stratégiai tanácsokkal lássa el a pártot, és ő felel Mesterházy Attila, a baloldali összeborulás miniszterelnök-jelöltjének imázsáért is.

MNO
  • Baljós, ha a baloldal kerül hatalomra
    Mi folyik az Európai Parlamentben: annyi féle jobboldali csoportosulás és szövetség van, de nincs köztük egység és feltehetően lesznek még szakadások. Ez szomorú, mert bár a számok tükrében a jobboldalnak jelentős ereje van az intézményben, egyébként megoldható apróbb véleménykülönbségek miatt mégis a gyakorlatban kisebbségben, ellenzékben van.
  • Bayer Zsolt: Karácsony a barlangban - Kgeri példáltan tahósága
    Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte a különbséget önmaga és a miniszterelnök között.
  • Orbán: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését
    Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.
MTI Hírfelhasználó