Bemutatták a legújabb Flirt vasúti kocsit
Az egyik legnépszerűbb motorvonatból további negyvenkettőt állítanak forgalomba azokon helyeken ahol befejeződnek a pályafelújítások.
2014. március 20. 11:04

Németh Lászlóné szerint a fejlesztéseknek köszönhetően versenyképes lesz a vasút.  A nemzeti fejlesztési miniszter ezt az első új Stadler Flirt motorvonat átadási ünnepségén közölte a Fejér megyei Kápolnásnyéken - hangzott el a Duna Híradóban.

A miniszter hozzátette: a MÁV évtizedes lemaradását nem lehet négy év alatt behozni, de a megkezdett fejlesztések biztató jövőképet vetítenek előre.  A járműfejlesztéseket a jövőben a pályafejlesztésekhez igazítva kívánják megvalósítani. Jelezte, hogy az egy évvel ezelőtt aláírt, 42 új motorvonatra szóló szerződés teljesítését követően, 2015 őszétől 102 Flirt vonat fog közlekedni a magyar vasútvonalakon.

A szakemberek szerint kényelmesen és gyorsan lehet ezzel a típussal rövid távokat megtenni. A székesfehérvári vonalon kívül Dunaújváros, Hatvan,Veresegyháza és Eger pályaudvarain is fel lehet szállni rájuk, de a vasúti társaság még több ilyet szeretne.

Ungvári Csaba, a Máv Start Zrt vezérigazgatója azt mondta: ahol Flirt vonatok járnak több az utas is. A modern kocsikat alig kell javíttatni és kevesebb áramot is fogyasztanak. "A korábbi hatvan Flirt motorvonat beszerzésénél az elmúlt hét évben ez összességében 5 milliárd forint megtakarítást okozott energia költségben" - tette hozzá.

Az elmúlt három évben a MÁV Zrt. pályahálózatán mintegy 460 kilométer vasútvonalat érintettek a fejlesztések, további csaknem 500 kilométeren zajlik korszerűsítés, bővítés.

hirado.hu - MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó