Bemutatták a legújabb Flirt vasúti kocsit
Az egyik legnépszerűbb motorvonatból további negyvenkettőt állítanak forgalomba azokon helyeken ahol befejeződnek a pályafelújítások.
2014. március 20. 11:04

Németh Lászlóné szerint a fejlesztéseknek köszönhetően versenyképes lesz a vasút.  A nemzeti fejlesztési miniszter ezt az első új Stadler Flirt motorvonat átadási ünnepségén közölte a Fejér megyei Kápolnásnyéken - hangzott el a Duna Híradóban.

A miniszter hozzátette: a MÁV évtizedes lemaradását nem lehet négy év alatt behozni, de a megkezdett fejlesztések biztató jövőképet vetítenek előre.  A járműfejlesztéseket a jövőben a pályafejlesztésekhez igazítva kívánják megvalósítani. Jelezte, hogy az egy évvel ezelőtt aláírt, 42 új motorvonatra szóló szerződés teljesítését követően, 2015 őszétől 102 Flirt vonat fog közlekedni a magyar vasútvonalakon.

A szakemberek szerint kényelmesen és gyorsan lehet ezzel a típussal rövid távokat megtenni. A székesfehérvári vonalon kívül Dunaújváros, Hatvan,Veresegyháza és Eger pályaudvarain is fel lehet szállni rájuk, de a vasúti társaság még több ilyet szeretne.

Ungvári Csaba, a Máv Start Zrt vezérigazgatója azt mondta: ahol Flirt vonatok járnak több az utas is. A modern kocsikat alig kell javíttatni és kevesebb áramot is fogyasztanak. "A korábbi hatvan Flirt motorvonat beszerzésénél az elmúlt hét évben ez összességében 5 milliárd forint megtakarítást okozott energia költségben" - tette hozzá.

Az elmúlt három évben a MÁV Zrt. pályahálózatán mintegy 460 kilométer vasútvonalat érintettek a fejlesztések, további csaknem 500 kilométeren zajlik korszerűsítés, bővítés.

hirado.hu - MTI
  • Az EU Gondolatrendőrsége vadabb a volt Szovjetunióénál
    Bogár László: Van a feminizmus, amely destruktív indulattal harcol azért, hogy a nő ugyan biológiailag nagyon is nő maradjon, de szuperférfiként tarolhasson le mindent és mindenkit, főként a hímeket. Aztán van a transzgender, ami még nagyobb indulattal harcol azért, hogy egyáltalán ne is létezhessen lételméletileg sem az, hogy nő és/vagy férfi.
  • Aranyrögök az irodalmi bőségszaruban
    Soltész Márton: Péter számára nem létezett önmagáért való irodalmiság; az irodalmat, annak törzsi hagyományaihoz hűen közösségi élményt adó, rituális-szakrális gyakorlatként művelte, olyan tevékeny jelenlétként, amelynek áldásait mindenkor a közösség – elsősorban annak gondolkodó, önépítő tagjai – élvezi(k).
  • Globális cselekvés nemzetállami tettekkel
    Az az évtizedek óta ismert mondás, hogy gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan, már kevés - húzta alá Áder János. Jelenleg az elnök szerint helyesen így hangzik: cselekedj globálisan, cselekedj lokálisan.
MTI Hírfelhasználó