EU-csúcs: napirenden Ukrajna és Oroszország
Megkezdődött Brüsszelben csütörtök délután az Európai Unió állam- és kormányfőinek tavaszi csúcstalálkozója, amelyen a legnagyobb vita várhatóan az ukrán-orosz konfliktusról lesz.
2014. március 20. 18:07

Megkezdődött Brüsszelben csütörtök délután az Európai Unió állam- és kormányfőinek tavaszi csúcstalálkozója, amelyen a legnagyobb vita várhatóan az ukrán-orosz konfliktusról és az arra adandó európai válaszról lesz.

A csúcsot általában az európai ipar, a versenyképesség, a klíma- és energiastratégia és hagyományosan a gazdaságpolitikák összehangolását szolgáló témák uralják.

A tanácskozásra érkező uniós vezetők közül többen arról beszéltek, hogy a vagyonbefagyasztással és beutazási tilalommal sújtottak körének bővítése van napirenden az Oroszországgal szemben alkalmazandó büntetőintézkedések között.

Francois Hollande francia elnök és Angela Merkel német kancellár világossá tette, hogy a helyzet további romlása és eszkalációja esetén az Európai Unió gazdasági szankciók bevezetésére is készen áll.

-------------------------------------------------------------------

Elmarad a júniusi csúcstalálkozó az EU és Oroszország között

Az Európai Unió úgy döntött, hogy lemondja a júniusra tervezett csúcstalálkozót Moszkvával az Ukrajna déli részén fekvő Krím félsziget Oroszországhoz csatolása miatt - jelentette be Francois Hollande francia elnök Brüsszelben.

"A politikai kapcsolatokban van egyfajta szakadás, (...) az EU-Oroszország közötti csúcstalálkozóra ilyen körülmények között nem kerül sor" - mondta a francia államfő, amikor megérkezett Brüsszelbe az EU állam- és kormányfőinek csúcstalálkozójára.

Az orosz és ukrajnai illetékesekre kiterjedő egyéni szankciókon túl az EU-nak gazdasági szankciókat "kell előkészítenie" Oroszország ellen abban az esetben, ha a válság tovább súlyosbodik - tette hozzá Hollande.

hirado.hu - MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó