Gyurcsány Ferenc erőszakos, agresszív karakter volt
Gyurcsány Ferenc, „amikor az érdekei úgy kívánják, akkor tisztességesnek mutatja magát, amikor az érdekei úgy kívánják, akkor az ellenfeleit áztatja."
2014. március 21. 09:29

Ezt mondta Zuschlag János, volt MSZP-s képviselő Az Estében.

Goromba, erőszakos karakternek ábrázolja Gyurcsány Ferencet Zuschlag János a könyvében, amelyet máris elkapkodták a boltokból. A volt MSZP-s országgyűlési képviselő egyebek között azt állította, hogy 2006-ban visszalépéséért 50 millió forintot kapott egy nejlonszatyorban. A volt politikus arról is beszélt, hogy amikor a Gyurcsány Ferenc vezette Gyermek, Ifjúsági és Sportminisztériumban ő "intézte" a pályázati ügyeket, a miniszter mindenről tudott, őt pedig később a földbe akarta beleverni, ha nem távozik a politikától.

Zuschlag János Az Estében elmondta, hogy „Gyurcsány Ferenc egy erőszakos, agresszív karakter volt, (…) bizony ő üvöltözött az emberekkel, s ha az ember meg akarta magát védeni, bizony neki is üvöltözni kellett Gyurcsány Ferenccel” – mondta. Hozzátette: Gyurcsány Ferenc, „amikor az érdekei úgy kívánják, akkor tisztességesnek mutatja magát, amikor az érdekei úgy kívánják, akkor az ellenfeleit áztatja” – nyilatkozta a volt MSZP-s képviselő.

„Gyurcsány Ferenc olyan politikus, aki mindig vigyázott arra, hogy a saját homokozójában mindig mindenről tudjon, mindig minden információ birtokában legyen. Ebben a rendszerben elképzelhetetlen, hogy éppen a pályázatokról, amikor arról döntünk egy minisztériumban, hogy ki kap, ki nem kap pénzt, éppen arról a legfontosabbról ne tudna a miniszter” – fogalmazott Zuschlag János, az M1 esti műsorában.

Arra a kérdésére, hogy van-e hasonlóság a saját ügye, és Simon Gábor ügye között, Zuschlag azt mondta: van hasonlóság, ilyeneket nem lehet egyedül megcsinálni. „Nem tudom elképzelni, hogy Simon Gábor gerillaharcos típusként egyedül szedte volna össze a számláján található pénzt. (…) Egy biztos, hogy a rendszer logikáját követve jó pár segítője kellett hogy legyen, abban, hogy ezt a pénzt össze tudja szedni”.

Honnan mentek pénzek az MSZP-hez?

„Mindenki pontosan tudta, hogy az MSZP finanszírozása megoldhatatlan volt a normál költségvetési forrásokból, Gyurcsány Ferenc is pontosan tudott erről, mint pártelnök” – húzta alá. A volt MSZP-s politikus arról is beszélt, hogy vele is történt olyan eset, amikor „kampányidőben, magam jártam körbe pénzzel, kocsiból zacskóba ennyi”. A "dolgokat" elmondása szerint egy kockás füzetben vezették. „Ezek a pénzek kockás füzetbe íródtak, így számon se kérhető senkin, hogy ezek a pénzek mire költődtek, mert amiről nem tudunk, arra nehéz rákérdezni” – mondta Zuschlag János.

A volt szocialista politikus szerint az elmúlt 15 évben volt jó pár botrány az MSZP környékén, de mindegyik valahol megállt, s elképzelhető, hogy ezek közül bármelyik újra napfényre kerül.

Miért nem jelentik fel?

Arra a kérdésre, hogy a könyvben leírtak miatt miért nem jelentik fel, Zuschlag közölte: „nyilván azért mert igaz, amit mondok és írok”. „Olyan tényekről beszélek, amelyet számtalan tanú alá tud támasztani. Nem konkrétan egy négyszemközti találkozót, hanem egy szisztéma leírását. Például a páncélszekrény kapcsán is biztos lenne egy jó pár ember, aki azt tudná mondani, hogy bizony ott volt az a páncélszekrény – közölte.

Arra a kérdésre, hogy miért nem tárgyalóteremben mondta el a könyvben leírtakat, a volt MSZP-s politikus úgy fogalmazott: „A börtön egy speciális közeg, aki nincs bent, el nem tudja képzelni, hogy a börtönben hogyan működik az ember agya, az ember ilyenkor bezárkózik, kétszer vigyáz arra, hogy mit mond és mit tesz, hiszen bent ül a börtönben, családja kint van, ki van szolgáltatva. Ilyenkor az a legjobb módszer, hogyha az ember csöndben van”.

hirado.hu - M1 Az Este
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó