Megoldódhat a maláj gép rejtélye
Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceánon.
2014. március 23. 15:46

Feltehetően az eltűnt malajziai repülőgéphez tartozó tárgyakat észleltek az Indiai-óceán déli részén – közölte vasárnap Tony Abbott ausztrál kormányfő, de gyorsan hozzátette, túl korai lenne megerősíteni, hogy ezek a tárgyak a két hete eltűnt MH–370-es járaté. Hangoztatta, előző nap egy ausztrál repülőgép számos tárgyat észlelt, amelyek kisebb területre összpontosultak.

„Nyilvánvalóan mielőtt részletekbe bocsátkoznánk arról, hogy milyen tárgyakról lehet szó, ki kell emelni őket, egyelőre túl korai lenne végleges következtetést levonni” – fogalmazott.

Szólt arról is, hogy az eltűnt Boeing 777-es kutatásába négy újabb – két kínai és két japán – repülőgép kapcsolódott be.

Újabb műholdfelvételek

Azzal kapcsolatban, hogy szombaton Kína újabb műholdfelvételeket hozott nyilvánosságra, Tony Abbott azt mondta, azokon legalább egy nagy tárgy látható. Szerinte egyre nagyobb a remény arra, hogy a hatóságok megoldhatják az eltűnt repülőgép rejtélyét.

Kína szombaton azt közölte, hogy a „déli kutatási övezetben” – az Indonéziától az Indiai-óceán déli részéig terjedő térségben, az ausztráliai Perth-től 2500 kilométerre – a műholdfelvételeken nagyon nagy, 22-szer 30 méteres tárgy látható. Malajziai közlés szerint francia műholdképek is vannak olyan tárgyakról, amelyek az eltűnt géphez tartozhatnak. A maláj közlekedési minisztérium vasárnapi közleménye szerint Kuala Lumpur a képeket francia hatóságoktól kapta, és gép darabjai lehetnek rajtuk, a déli folyosó közelében. Ez a terület közel van ahhoz, ahol ausztrál és kínai műholdfelvételek is készültek hasonló tárgyakról.

MNO - MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó