"Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot sikeressé tenni"
Támogatásáról biztosította Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke Orbán Viktor kormányfőt a kormánypártok nagygyűlésén, a Hősök terén.
Utoljára frissítve: 2014. március 29. 16:18
2014. március 29. 15:52

Óriási megtiszteltetés itt állni – jelentette ki Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, miután a színpadra lépett.

A politikus beszédében kiemelte: a Fidesz és a KDNP aktív és megbecsült tagjai az Európai Néppártnak. Daul elmondta: szeretné világossá tenni, a magyarok büszkék lehetnek a kormánypártok teljesítményére.

A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei - mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője.

Kedves Viktor! Boldogan állok ma itt az oldaladon – szólt Daul a miniszterelnökhöz. Bátorságról tettél tanúbizonyságot, amikor Magyarország szabadságára és függetlenségére hívtál fel 25 évvel ezelőtt. Ez a bátorság jellemez téged – méltattaaz európai néppárti politikus Orbán Viktort.
Példaként említette, hogy Victor Ponta román kormányfő 2012-ben egy szabálytalanságoktól hemzsegő népszavazást kezdeményezett azért, hogy egy alkotmányosan megválasztott elnököt eltávolítson. Ez ellen az európai szocialisták nem emelték fel a szavukat – idézte fel Daul.

Április 6-án lehetőségük lesz arra, hogy megerősítsék a Fidesz és a KDNP politikáját egymég erősebb Magyarországért– szólt a néppárti politikus az egybegyűltekhez. „Hiszem, hogy Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni és sikeressé tenni” – jelentette ki. A március 25-ei európai parlamenti szavazáson is számítok Önökre, hogy egy erősebb Európa jöhessen létre – tette hozzá.

Joseph Daul sok sikert kívánt április 6-ára. „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – búcsúzott magyarul az Európai Néppárt elnöke.

Pásztor: április 6-a a nemzet napja

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek és össze tudnak fogni, kellő erőt tudnak tenni e szándék mögé.

Pásztor István a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén a fővárosban, a Hősök terén arra szólította fel a határon túli magyarságot, hogy "azonnal szavazzanak", ne várják az utolsó pillanatot.

Mutassuk meg magunkat, és járuljunk hozzá ahhoz, hogy erősebb legyen a nemzet, ez a mi érdekünk, mi a nemzet részei vagyunk - fogalmazott.

Felszólította a határon túli magyarságot, hogy segítsenek az anyaországiaknak, tőlük pedig azt kérte, hogy támogassák a kiszámíthatóbb, nemzeti erőt, a Fidesz-KDNP pártszövetséget, mert "ez a közös érdek".

MNO/MTI nyomán
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó