"Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot sikeressé tenni"
Támogatásáról biztosította Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke Orbán Viktor kormányfőt a kormánypártok nagygyűlésén, a Hősök terén.
Utoljára frissítve: 2014. március 29. 16:18
2014. március 29. 15:52

Óriási megtiszteltetés itt állni – jelentette ki Joseph Daul, az Európai Néppárt elnöke, miután a színpadra lépett.

A politikus beszédében kiemelte: a Fidesz és a KDNP aktív és megbecsült tagjai az Európai Néppártnak. Daul elmondta: szeretné világossá tenni, a magyarok büszkék lehetnek a kormánypártok teljesítményére.

A francia politikus szerint Orbán Viktor azon európai vezetők sorába tartozik, akik nemcsak megnyerni, hanem megtartani is képesek voltak a választók bizalmát, ami válság idején nem kis dolog. A Fidesz és Orbán Viktor azért őrizte meg a magyarok bizalmát, mert az igazságot mondták a magyaroknak, és mert helyes döntéseket hoztak, amelyeknek már látszanak az eredményei - mondta a jobbközép európai pártcsalád vezetője.

Kedves Viktor! Boldogan állok ma itt az oldaladon – szólt Daul a miniszterelnökhöz. Bátorságról tettél tanúbizonyságot, amikor Magyarország szabadságára és függetlenségére hívtál fel 25 évvel ezelőtt. Ez a bátorság jellemez téged – méltattaaz európai néppárti politikus Orbán Viktort.
Példaként említette, hogy Victor Ponta román kormányfő 2012-ben egy szabálytalanságoktól hemzsegő népszavazást kezdeményezett azért, hogy egy alkotmányosan megválasztott elnököt eltávolítson. Ez ellen az európai szocialisták nem emelték fel a szavukat – idézte fel Daul.

Április 6-án lehetőségük lesz arra, hogy megerősítsék a Fidesz és a KDNP politikáját egymég erősebb Magyarországért– szólt a néppárti politikus az egybegyűltekhez. „Hiszem, hogy Orbán Viktor az egyetlen, aki képes Magyarországot kormányozni és sikeressé tenni” – jelentette ki. A március 25-ei európai parlamenti szavazáson is számítok Önökre, hogy egy erősebb Európa jöhessen létre – tette hozzá.

Joseph Daul sok sikert kívánt április 6-ára. „Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – búcsúzott magyarul az Európai Néppárt elnöke.

Pásztor: április 6-a a nemzet napja

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke szerint április 6-a a nemzet napja, amikor arról kell dönteni, hogy folytatni kívánják, amit elkezdtek és össze tudnak fogni, kellő erőt tudnak tenni e szándék mögé.

Pásztor István a Fidesz-KDNP szombati választási nagygyűlésén a fővárosban, a Hősök terén arra szólította fel a határon túli magyarságot, hogy "azonnal szavazzanak", ne várják az utolsó pillanatot.

Mutassuk meg magunkat, és járuljunk hozzá ahhoz, hogy erősebb legyen a nemzet, ez a mi érdekünk, mi a nemzet részei vagyunk - fogalmazott.

Felszólította a határon túli magyarságot, hogy segítsenek az anyaországiaknak, tőlük pedig azt kérte, hogy támogassák a kiszámíthatóbb, nemzeti erőt, a Fidesz-KDNP pártszövetséget, mert "ez a közös érdek".

MNO/MTI nyomán
 • Soros legyőzte Budapestet
  Lehet persze hőbörögni, lehet hisztériázni meg reggelig antiszemitázni, mondom, hogy lehet, de ettől még a Hálózat kiválóan teljesített.
 • Budapest felett az ég
  Visszajöttek, akik annyira hiányoztak, visszajöttek, akikért megint rajongunk. Gyurcsány és az SZDSZ.
 • Átrendeződés kezdődhet az ellenzéki oldalon
  Hétfőn kezdődik a parlament őszi ülésszaka. A szakértő szerint vannak pártok, amelyek megerősödtek az elmúlt időszakban, de érdekes helyzetet teremt majd az új főpolgármester csapata is, amelyek kapcsán eddig olyan nevek merültek fel, akik 2010 előtt voltak meghatározó személyek.
 • Tovább vizsgálja a Kúria az ’56-os megtorló ítéleteket
  Több mint harminc egykori eljárás 142 elítéltje esetében állapította meg mostanáig a Kúria, hogy elmarasztalásuk semmis. Az esetek vádlottjai jórészt olyan munkások, diákok, tisztviselők voltak, akik az 1956-os forradalom idején részt vettek az ellenállásban. Holnap újabb három meghurcolt személy ügyében tehet igazságot a bíróság.
 • Juliette Binoche gálavetítés az idei Titanicon
  Október 24-én a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban a Szerelemre kattintva (16) című francia romantikus dráma premier előtti gálavetítése is színesíti az idei Titanic Filmfesztivál programját.
MTI Hírfelhasználó