Folytatódik a változékony idő
A hétvégén is folytatódik a változékony idő, sok lesz a napsütés, de többfelé csapadékra is számítani lehet.
2014. április 3. 15:25

Vasárnapra némileg enyhül az idő, több helyen várható eső, de néhol így is 20 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.

Pénteken jellemzően napos idő várható, de északkeleten néhol kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd késő délutántól főként északkeleten megerősödhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb 19 és 24 fok között alakul.

Szombaton több helyen megerősödhet a szél. Az ország északi részén többnyire napos idő valószínű. Délen viszont többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, és főként ott többfelé várható eső, zápor. A leghidegebb órákban 5 és 12 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 14 és 20 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap, az országgyűlési választás napján többnyire mérsékelt marad légmozgás. Délelőtt főként keleten, estefelé nyugaton várható eső, zápor. A minimumhőmérséklet 4 és 9 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 13 és 19 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó