Sajtóértesülés szerint vallomást tett Simon Gábor
A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.
2014. április 4. 22:22

Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.

Nem igaz, hogy Simon Gábor megtört volna a börtönben - erről beszélt ügyvédje egy csütörtök esti interjúban. Azt mondta: a sajtóhírekkel szemben elképzelhetetlennek tartja, hogy a volt szocialista politikus saját vagyonáról, illetve Mesterházy Attila, vagy Gyurcsány Ferenc szerepéről beszélt volna a hatóságoknak, vagy a zárkatársának. A Fidesz ismét felszólította az MSZP elnökét, hogy segítsen tisztázni a Simon-ügy megválaszolatlan kérdéseit.

Több mint három hete van előzetes letartóztatásban Simon Gábor. A bíróságon hiába kérdezték tőle az újságírók, honnan származik több száz milliós, éveken át rejtegetett vagyona, nem válaszolt.

Szerdán - az index korábbi értesüléseihez hasonlóan - azt írta a Magyar Nemzet, hogy az MSZP volt elnökhelyettese nehezen viseli a fogva tartást. Információik szerint Simon Gábor ráadásul rosszul éli meg volt párttársainak az ügyben tanúsított viselkedését. A lap úgy tudja: a volt szocialista képviselő egy mellé helyezett zárkaügynöknek arról beszélt, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.

Simon Gábor ügyvédje szerint bár az MSZP volt elnökhelyettese sanyarú körülmények között van, jól viseli a fogva tartást. Nagy István az ATV csütörtök esti műsorában azt is mondta: nem igaz, hogy védence megtört volna.

Sajtóhírek szerint a két hete elhunyt Welsz Tamás lehetett Simon Gábor pénzügyi bizalmasa, és az állítólag remek szocialista kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó szerezhette azt a hamis afrikai útlevelet, amivel a gyanú szerint titkos budapesti számlát nyitottak.

Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele és nem is kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát. A cikkben arról nincs szó, hogy Simon Gábor vallomásában beszélt-e vagyona eredetéről.

A Fidesz szóvivője szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy Mesterházy Attila tudott Simon Gábor százmillióiról. Zsigó Róbert azt mondta: a szocialisták érdeke is az lenne, hogy végre tisztázzák magukat az ügyben. "Nem tudnak válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket most már hetek óta fölteszünk: kinek a százmillióit hordozta Simon Gábor, hogy kinek lehetnek még ilyen bankszámlái, hogy mi történt valójában?” – vetette fel Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Mesterházy Attilát kampánykörútja pénteki, váci állomásán nem lehetett kérdezni a Simon-ügyről. Korábban többször kijelentette: Simon Gábor titkos vagyona nem pártpénz. Azt is mondta, hogy az MSZP-nek is az az érdeke, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.

hirado.hu - M1 Hiradó
  • Áder János: Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat
    Magyarország 2050-re klímasemlegessé válhat, ebben fontos szerepet játszik a paksi atomerőmű új blokkjának felépítése, a közlekedés zöldítése, az ipari termelés átalakítása és a folyamatos erdőtelepítés - mondta Áder János köztársasági elnök kedden Budapesten, az Andrássy Gyula Német Nyelvű Egyetemen tartott előadásában.
  • Vádemelés Salvini ellen egy NGO-hajó feltartóztatása miatt
    Személyi szabadság korlátozása és hivatali kötelezettség elmulasztása címén a szicíliai Agrigento ügyészsége vádemelést kezdeményezett Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter, a Liga vezetője ellen az Open Arms civilhajó feltartóztatásáért, amely augusztusban 164 személlyel a fedélzetén 19 napig nem köthetett ki Olaszországban - jelentette az olasz sajtó kedden.
  • "Orbán hatékonyan száll szembe a képmutató uniós elittel"
    Keményen kritizálta a felálló új Európai Bizottságot, a magyar jelöltet azonban támogatta Jaak Madison, aki az idén tavasszal felállt, hárompárti tallinni kormánykoalícióhoz tartozó Észt Konzervatív Néppárt (EKRE) európai parlamenti képviselője.
MTI Hírfelhasználó