Sajtóértesülés szerint vallomást tett Simon Gábor
A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.
2014. április 4. 22:22

Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele.

Nem igaz, hogy Simon Gábor megtört volna a börtönben - erről beszélt ügyvédje egy csütörtök esti interjúban. Azt mondta: a sajtóhírekkel szemben elképzelhetetlennek tartja, hogy a volt szocialista politikus saját vagyonáról, illetve Mesterházy Attila, vagy Gyurcsány Ferenc szerepéről beszélt volna a hatóságoknak, vagy a zárkatársának. A Fidesz ismét felszólította az MSZP elnökét, hogy segítsen tisztázni a Simon-ügy megválaszolatlan kérdéseit.

Több mint három hete van előzetes letartóztatásban Simon Gábor. A bíróságon hiába kérdezték tőle az újságírók, honnan származik több száz milliós, éveken át rejtegetett vagyona, nem válaszolt.

Szerdán - az index korábbi értesüléseihez hasonlóan - azt írta a Magyar Nemzet, hogy az MSZP volt elnökhelyettese nehezen viseli a fogva tartást. Információik szerint Simon Gábor ráadásul rosszul éli meg volt párttársainak az ügyben tanúsított viselkedését. A lap úgy tudja: a volt szocialista képviselő egy mellé helyezett zárkaügynöknek arról beszélt, hogy Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc tudtak a százmilliókról.

Simon Gábor ügyvédje szerint bár az MSZP volt elnökhelyettese sanyarú körülmények között van, jól viseli a fogva tartást. Nagy István az ATV csütörtök esti műsorában azt is mondta: nem igaz, hogy védence megtört volna.

Sajtóhírek szerint a két hete elhunyt Welsz Tamás lehetett Simon Gábor pénzügyi bizalmasa, és az állítólag remek szocialista kapcsolatokkal rendelkező vállalkozó szerezhette azt a hamis afrikai útlevelet, amivel a gyanú szerint titkos budapesti számlát nyitottak.

Simon Gábor saját kérésére vallomást tett az ügyészségen - erről tájékoztatta ügyvédje péntek délután a Népszavát. A volt szocialista elnökhelyettes a nyomozóknak azt mondta: soha nem volt bissau-guineai útlevele és nem is kért meg senkit, hogy a nevében ezzel nyisson számlát. A cikkben arról nincs szó, hogy Simon Gábor vallomásában beszélt-e vagyona eredetéről.

A Fidesz szóvivője szerint az emberek többsége úgy gondolja, hogy Mesterházy Attila tudott Simon Gábor százmillióiról. Zsigó Róbert azt mondta: a szocialisták érdeke is az lenne, hogy végre tisztázzák magukat az ügyben. "Nem tudnak válaszolni azokra a kérdésekre, amelyeket most már hetek óta fölteszünk: kinek a százmillióit hordozta Simon Gábor, hogy kinek lehetnek még ilyen bankszámlái, hogy mi történt valójában?” – vetette fel Zsigó Róbert, a Fidesz szóvivője.

Mesterházy Attilát kampánykörútja pénteki, váci állomásán nem lehetett kérdezni a Simon-ügyről. Korábban többször kijelentette: Simon Gábor titkos vagyona nem pártpénz. Azt is mondta, hogy az MSZP-nek is az az érdeke, hogy mielőbb kiderüljön az igazság.

hirado.hu - M1 Hiradó
 • Putyin téved, a liberalizmus nem elavult, hanem...
  Az úgynevezett „liberalizmus” ma is világhatalomra törekszik, éppúgy, ahogy egykor a világ egyhatodát uraló kommunizmus. Ebben is hasonlít egymásra a „liberalizmus” és a kommunizmus.
 • Az állam a legrosszabb tulajdonos...
  „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – ismételgette mantraként számos külföldről megfizetett – fölbérelt – politikus a kilencvenes években. Sokan bedőltek nekik, mert ez a külföldi propagandaközpontban megfogalmazott mondat nagyon hatásos volt. Négy évtizednyi kommunista uralom után jól hangzott.
 • Európai identitás nincs, pedig igény – az lenne rá…
  Bayer Zsolt két állandó közgazdász vendége – Bogár László és Boros Imre – egy tematikus adás keretében az európai identitás kérdését próbálták közérthetően megfogalmazni.
 • A véletlen tervszerűsége
  Az újdonsült veszprémi polgármesterjelöltben könnyű felismerni az ellenzéki ország­gyűlési képviselők vidéki hasonmását, aki tévészékház híján egy zebránál csinált bolondot magából.
 • Új korszak kezdődhet hazánk és Brüsszel kapcsolatában
  Visszafogottságra intett Magyarországgal kapcsolatban az Európai Bizottság leendő elnöke, Ursula von der Leyen. Egy interjúban a német politikus elmondta, a közép- és kelet-európai országokban sokaknak az az érzésük, hogy az unióban nem fogadják el őket teljesen.
MTI Hírfelhasználó