Kampányt sejt a vádemelés mögött Malina Hedvig
Zsák Malina Hedvig szerint nem véletlen, hogy most javasolt ellene vádemelést a szlovákiai főügyészség, amely „már a látszatra sem adva”, nem sokkal az elnökválasztási kampány után postázta az erről szóló iratot.
2014. április 4. 23:33

Zsák Malina Hedvig szerint nem véletlen, hogy most javasolt ellene vádemelést a szlovákiai főügyészség, amely „már a látszatra sem adva”, nem sokkal az elnökválasztási kampány után postázta az erről szóló iratot.

Azok után, hogy 2006-ban Nyitrán a nyílt utcán megtámadták, majd nyolc éve a szlovák hatóságok minden lehetséges módon vegzálják, a vádemelésen már meg sem lepődött – írta Zsák Malina Hedvig az MTI-nek péntek délután küldött nyilatkozatában.

Igazi tortúra

„Nagyon örülök – tette hozzá –, hogy ma magyar állampolgárként Magyarországon élhetek, és ha már magamat nem is, de legalább a gyermekeimet meg tudom védeni attól az erkölcsi posványtól, ami a mai szlovák igazságszolgáltatást és politikát jellemzi.”

Andrea Predajnová, a hatóság szóvivője pénteken erősítette meg az MTI pozsonyi tudósítójának azt a sajtóértesülést, hogy vádemelést kezdeményezett Zsák Malina Hedvig ellen a szlovák főügyészség illetékes ügyésze a nyitrai járásbíróságon hamis tanúzás és hamis eskütétel miatt.

Zsák Malina Hedvig családjával együtt február elején Szlovákiából Győrbe költözött, miután tavaly decemberben felvette a magyar állampolgárságot. A költözést azzal indokolta, hogy az ellene folytatott eljárás során ő és családja sorozatos meghurcoltatásnak volt kitéve.

A vizsgálat évei alatt a közben kétgyermekes édesanyává váló volt diáklányt az ügyészség több alkalommal is berendelte elmeorvosi vizsgálatra – amelyeket érdemben egyszer sem folytattak le – azzal az indokkal, hogy fel akarják deríteni, milyen elmeállapotban volt Malina Hedvig a támadás, illetve az azt követő kihallgatások idején.

Nyolcéves tortúra

Mint ismert, nyolc éve küzd igazáért a szlovákiai hatóságokkal a 31 éves nő, akit 2006 nyarán Nyitrán két férfi megvert. A rendőrség kétségbe vonja, hogy a fiatal nőt azért bántalmazták, mert magyarul beszélt az utcán.

A hatóság hétévi vizsgálat után zárta le a 2006-ban Nyitrán megvert diáklány állítólagos hamis tanúzása ügyében indított eljárást. Malina Hedvig ellen 2007-ben indítottak eljárást, mert megverése ügyében a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy az eset nem történt meg, vagy nem úgy, ahogy a nő vallotta.

A vádlott családjával együtt február elején Győrbe költözött, miután tavaly decemberben felvette a magyar állampolgárságot. A nő az MTI-nek korábban adott interjúban azt mondta: a története csupán politikai erőfitogtatás, és hozzátette: a Fico-kormányzat olyan mélyen belement ebbe a zsákutcába, hogy nem tud kijönni belőle, ugyanakkor presztízskérdést csinál abból, hogy igazolja, nem történt meg a bántalmazása, vagy nem úgy, ahogyan ő elmondta.

MNO - MTI
MTI Hírfelhasználó