Elég a gyűlöletkeltésből
Rétvári Bence arra szólította fel a szélsőbal- és a szélsőjobboldal politikusait, hogy fejezzék be az utcai agressziót és a gyűlöletkeltést.
2014. április 9. 22:29

Rétvári Bence szerdán arra szólította fel a szélsőbal- és a szélsőjobboldal politikusait, hogy fejezzék be a német megszállás áldozatainak fővárosi emlékműve kapcsán az utcai agressziót és a gyűlöletkeltést.

A Fidesz–KDNP országgyűlési képviselője sajtótájékoztatóján kiemelte: bíznak benne, hogy ezt a kérdést lehet békésen is rendezni.

A választók elutasították a hisztériát

Semmiképpen nem tartják jónak, hogy akár jobb-, akár baloldali szélsőségek indulatot szítsanak, gyűlöletre uszítsanak vagy agressziót keltsenek – fogalmazott, hozzátéve: ezt a politikát vasárnap a választópolgárok egyértelműen elutasították.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkára arra szólított fel, hogy tartsák tiszteletben a választók döntését és akaratát, ne a düh határozza meg a politikát. Kiemelte, a választópolgárok által elutasított pártvezetők indították és keltik a politikai hisztériát. „Hívják vissza csapataikat, szimpatizánsaikat, és állítsák le a randalírozást Budapest és Magyarország közterein” – fogalmazott.

Senki sem támogatja a baloldali gyűlölethadjáratot

Arra az újságírói kérdésre, hogy a szocialista Steiner Pál helyi népszavazást kezdeményezett az ötödik kerületben, az államtitkár úgy reagált: vasárnap Belváros-Lipótváros polgárai is szavaztak, ők is nemet mondtak a jobb- és a baloldali szélsőségekre egyaránt, és nem támogatták azt a politikát, amelyet a mostani gyűlölethadjárat vezetői meghirdettek.

A német megszállás áldozatainak tiszteletére állítandó budapesti emlékmű építésének munkálatai kedden kezdődtek meg a Szabadság téren. Kedd este tüntetők megbontották azt a kordont, amelyet a tervezett emlékmű talapzata köré állítottak az építők.

Megint bontottak

Szerdán villámcsődület keretében újra lebontották demonstrálók azt a kordont, amely az emlékmű helyét keríti el. A helyszínen Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció alelnöke és Horváth Csaba, az MSZP fővárosi vezetője azt hangsúlyozta, hogy nem engedik fölépíteni az emlékművet, amely szerintük az újnácik gyülekezőhelyévé tenné a Szabadság teret. A tüntetők a „nem hagyjuk” jelszót skandálták.

A helyszínen tartózkodó rendőrök nem léptek közbe.

-------------------------------------------------------------------------

Nem tűrnek meg más véleményt

Schiffer András szerint megdöbbentő, hogy árnyalatnyi véleménykülönbség erkölcsi megsemmisítéssel fenyeget. Ismert: az LMP elnöke hétfő este a német megszállás emlékművével kapcsolatban vitába keveredett Kálmán Olgával az ATV-ben. A műsorvezető itt először elképedt, majd láthatóan megzavarodott, végül csalódottan, cinikusan köszönte meg az interjút vendégének, aki azzal hozta ki a béketűrésből, hogy nem volt hajlandó felháborodni a Szabadság téri német megszállási emlékmű építésén.

MNO - MTI
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó