Ismét kétharmada lesz a kormánypártoknak
Kucsák László győzelmével gyakorlatilag eldőlt, hogy a Fidesz-KDNP-nek 133 mandátuma és kétharmados többsége lesz a következő a ciklusban.
2014. április 12. 13:13

Kucsák László, a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje nyerte el a budapesti 15-ös választókerület országgyűlési képviselői mandátumát – jelentette a helyszínről az MTI tudósítója. A külképviseleteken és az átjelentkezéssel szavazók voksait szombaton keverte be a szavazatszámláló bizottság a választókerület 34. számú szavazókörének voksai közé, amelyeket április 6-án nem számoltak össze.

A szavazatszámláló bizottság összesítése szerint a Fidesz-KDNP-s Kucsák Lászlóra 546-an, míg Kunhalmi Ágnesre, a baloldali összefogás jelöltjére 508-an szavaztak a most felbontott urnák összeszámlált szavazatai alapján.

Ez azt jelenti, hogy – mivel a csaknem 98,7 százalékos feldolgozottság alapján a két legtöbb szavazatot kapó jelölt közötti különbség 22 volt a Fidesz-KDNP-s jelölt javára – Kucsák László kaphatja a mandátumot.

A szavazatszámláló bizottság először a baloldali jelölt szavazatit számlálta meg háromszor, majd a Fidesz-KDNP jelölt szavazatait. Jelenleg a többi jelöltre leadott szavazatokat számlálják.

László Tamás, a FIDESZ-KDNP képviselőjelöltje nyert Budapest 12. választókerületében (XV. kerület) a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint, a szavazatok 100 százalékos feldolgozottságnál. A politikus ezzel mandátumot szerzett. László Tamás 18955 szavazattal 37,75 százalékot ért el, míg a második helyen végzett Móricz Eszterre 18678-an szavaztak (37,19 százalék).
MNO - MTI
MTI Hírfelhasználó