Felhős, szeles idő várható
Délkelet felől erősen megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, éjszaka főként délen számíthatunk szórványosan esőre.
2014. április 16. 14:59

Csütörtökön eleinte az ország nagy részén erősen felhős lesz az ég, napközben északkelet felől szakadozik majd a felhőzet. Délen azonban marad a sok felhő, és elsősorban ott lehet további eső. Az északi, északkeleti szél nagy területen erős, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten időnként viharos lesz, éjszakára csak kissé mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul, talaj menti fagy északnyugaton a szélvédett helyeken lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 11 és 18 fok között valószínű, délen, délnyugaton lesz a leghűvösebb.

Európa

Északnyugat- és Kelet-Európa felett egy-egy nagykiterjedésű anticiklon helyezkedik el. A nyugati magasnyomás területén többnyire napos az idő, és a kontinensen a legmelegebb ennek a légköri képződménynek a déli peremén van; ahol - a Pireneusi-félszigeten - délutánra 23 és 27 fok közé melegszik fel a levegő. A keleti anticiklon a szárazföld keleti felén felhősebb és hűvösebb időt okoz, valamint a két magasnyomás között húzódó keskeny alacsonynyomású zónában is sok a felhő. Egyelőre Európa középső területein hideg levegő hatása érvényesül; a hőmérséklet csúcsértéke 5-10 fokkal alacsonyabb, mint egy-két napja volt. A következő napokban térségünkben folytatódik a változékony idő; a Földközi-tenger középső medencéjében csütörtök estig egy önálló ciklonális örvény alakul ki, amelynek áramlási rendszerében a Kárpát-medence fölé holnap már néhány fokkal enyhébb, de nedvesebb levegő áramlik.

MTI nyomán
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó