Balczó: A pénznél a jogalkotás fontosabb
A Jobbik az uniós birodalomépítés ellen lép fel, akkor kell a népet megkérdezni a kilépésről, ha a közösség továbbra is ebbe az irányba megy.
2014. április 22. 15:07

A Jobbik képviselője szerint annál, hogy mennyi uniós forrás érkezik Magyarországra sokkal fontosabb, hogy a jogalkotás terén olyan eredményeket érjenek el, melyek önmagukban nagyobb mozgásteret biztosítanak Magyarország számára.Balczó Zoltán szerint a Jobbik az uniós birodalomépítés ellen lép fel, szerinte akkor kell a magyar népet megkérdezni a kilépésről, ha a közösség továbbra is ebbe az irányba megy, vagy ha a magyar termőföld jelentős részét felvásárolják a külföldiek.

Teljesen nyilvánvaló Szanyi Tibor kijelentésének hazugságvolta – jelentette ki Balczó Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője az M1 Ma reggel című műsorában arra reagálva, hogy előzőleg a szocialista politikus pofátlanságnak nevezte, hogy a radikális párt indul az európai parlamenti választáson.

Balczó Zoltán kiemelte, hogy a testületben euroszkeptikusok is rendelkeznek mandátummal, és szerinte a választók azzal bízták meg a jobbikos EP-képviselőket, hogy a jelenlegi Európai Unió irányvonalával szemben lépjenek fel. Ilyen alapon szerinte meg lehet kérdezni azt is, mit keres az MSZP a magyar parlamentben, amikor egy kétharmados többség áll vele szemben.

Beszélt arról is: annál, hogy mennyi uniós forrás érkezik Magyarországra sokkal fontosabb, hogy a jogalkotás terén olyan eredményeket érjünk el, melyek önmagukban nagyobb mozgásteret  biztosítanak Magyarország számára.

Arra a kérdésre, hogy a kiábrándult és szegény borsodi emberek elmennek-e majd az európai parlamenti választásra is leadni a voksukat a Jobbikra azért, hogy az euroszkepticizmus erősebb legyen Brüsszelben, azt válaszolta: a párt elsősorban a birodalomépítés ellen lép fel, és ezekkel az emberekkel azt akarják megértetni, hogy Magyarország gyarmati sorba került, és az ő mindennapi életükre kis hatással van az, hogy az Európai Unió milyen irányba megy tovább.

Hangsúlyozta: meg akarják szüntetni az uniós csatlakozási szerződés diszkrimináló részét, ami alapján mi nem tudjuk megvédeni úgy a termőföldet, mint például a dánok. Szerinte a közösségből való kilépésről akkor kell megkérdezni a magyar népet, ha a külföldiek nagy arányban felvásárolják a magyar termőföldet, vagy ha az unió folytatja a birodalomépítés politikáját. 

M1 - Ma reggel
MTI Hírfelhasználó