Leáll az ukrán terroristaellenes akció
Az ukrán elhárítás szerint jelentősen megnőtt a kockázata annak, hogy az orosz hadsereg behatol Ukrajnába.
2014. április 24. 18:21
Kapcsolódó cikkeink
> Putyin megfenyegette Kijevet

Az orosz katonai beavatkozás veszélye miatt leállította Kijev a terrorellenes műveletet. Az ukrán elhárítás szerint jelentősen megnőtt a kockázata annak, hogy az orosz hadsereg behatol Ukrajnába. Olekszandr Turcsinov ukrán elnök csapatai visszavonására szólította fel Oroszországot a határ menti térségből.

 
Az ukrán biztonsági erők leállították a Donyeck megyei Szlovjanszk városában a terrorellenes műveletet, miután az orosz csapatok létszáma megnövekedett az ország keleti határánál.

Az ukrán elhárítás szerint jelentősen megnőtt a kockázata annak, hogy az orosz hadsereg betör Ukrajna területére. A Kyiv Post című angol nyelvű ukrán kiadvány hírportáljának egy név nélküli forrás a biztonsági erőktől megerősítette, hogy a művelet közben már hét oroszbarát szeparatista fegyveres vesztette életét.

Olekszandr Turcsinov ügyvivő ukrán államfő csütörtökön felszólította Oroszországot, hogy vonja vissza csapatait az orosz-ukrán határról, szüntesse be a beavatkozást Ukrajna belügyeibe és hagyjon fel "az állandó fenyegetőzéssel és zsarolással".

Turcsinov rövid televíziós beszédben fordult az ország népéhez, miután Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy orosz hadgyakorlat kezdődött a Délkelet-Ukrajnával határos régiókban válaszul az ottani helyzet kiéleződésére.

Turcsinov kijelentette, hogy Oroszország demonstratív csapatösszevonásokat hajt végre a határon, és hozzátette: "Nem engedünk a terrorista fenyegetéseknek, és folytatjuk az állampolgáraink életének védelmében elkezdett intézkedéseinket."
MTI nyomán
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó