Ferenc pápa köszönetet mondott a lengyeleknek
A pápa azért az adományért mondott köszönetet a lengyeleknek, amelyet II. János Pál jelentett a világnak.
2014. április 25. 14:57

A pápa azért az adományért mondott köszönetet a lengyeleknek, amelyet II. János Pál jelentett a világnak. A katolikus egyház vezetője úgy fogalmazott: II. János Pál pápa gazdagabbá tett minket, és továbbra is inspirációt jelent az egyháznak.

A lengyel televízióban és a rádióban közvetített üzenetében köszönetet mondott a lengyel népnek és a lengyel egyháznak Ferenc pápa azért az adományért, amelyet II. János Pál jelentett a világnak.

Egyik elődjének küszöbön álló szentté avatása előtt a katolikus egyház jelenlegi vezetője úgy fogalmazott, II. János Pál pápa "gazdagabbá tett minket". Hozzáfűzte, II. János Pál pápa továbbra is inspirációt jelent az egyháznak. "Még mindig hatnak ránk szavai, írásai és cselekedetei" - mondta.

"Mind tudjuk, hogy mielőtt Krisztus és az egyház szolgálatában bejárta a világot, Lengyelországban nőtt fel és ott formálódott a szíve" - fogalmazott rövid üzenetében.

Ferenc pápa emlékeztetett arra, hogy 2016-ban Lengyelországba látogat a katolikus ifjúsági világtalálkozóra, amelyet Krakkóban rendeznek meg.

Karol Wojtyla ott volt bíboros, mielőtt 1978-ban pápává választották.
II. János Pált és XXIII. Jánost a hétvégén avatják szentté a Vatikánban.

hirado.hu - MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó