Tovább gyorsult a kiskereskedelmi forgalom növekedése márciusban
A márciusi kiskereskedelmi forgalom 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit a februári 6,7 százalékos növekedés után.
2014. május 6. 09:55

Ezt jelentette kedden naptárhatástól megtisztított első becslése alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A kiigazítatlan nyers adat 6,2 százalékos növekedést mutat márciusban az előző havi 6,7 százalékot követően.

Az első negyedévben 7,1 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom bővülése a szezonálisan korrigált adat szerint, a nyers mutató 6,4 százalék.

Márciusban alacsony bázisról jelentősen felgyorsult a nem élelmiszer jellegű termékek értékesítési volumene, amely 8,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a februári 4,7 százalékos növekedést követően.

Az üzemanyag-forgalom 9,5 százalékkal nőtt éves összevetésben a februári 6,4 százalékos ütem után. Az élelmiszerkereslet 7,9 százalékkal haladta meg márciusban az egy évvel korábbit, alig szerényebben az előző havi 8,2 százaléknál. 

MTI
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó