Egykor szkinhedekkel tüntetett az MSZP-s Molnár Zsolt
Bár az MSZP ellenzi szkinhedmúltja miatt a jobbikos Sneider Tamás jelölését az Országgyűlés alelnöki posztjára, a párt is büszkélkedhet ilyen politikussal – írja az mno.hu.
Utoljára frissítve: 2014. május 6. 18:39
2014. május 6. 10:29

Molnár Zsolt, aki a nemzetbiztonsági bizottság elnöki posztját látta el az elmúlt négy évben, és az MSZP-frakció tagja 2006 óta, 1992-ben ott volt a Kossuth téren azok között a szkinhedek között, akik kifütyülték Göncz Árpádot, megakadályozva ezzel, hogy megtartsa október 23-i beszédét – olvasható a cikkben.

Az mno.hu által bemutatott fotón Molnár Zsolt látható a bőrfejűekre jellemzően fejére húzott kapucniban szkinhedekkel Göncz Árpád egykori köztársasági elnök elhíresült, 1992-es Kossuth téri kifütyülésén. Az akkori parlamenti ellenzék – közte a szocialista párttal és az SZDSZ-szel – a történtek után állította, hogy a rendbontók bőrfejűek voltak és fasiszta jelszavakat kiabáltak.

Molnár Zsolt újságírói megkeresésre azt elismerte, hogy lehetett olyan rendezvényen korábban, ahol bőrfejűek is voltak. Mint mondta, az 1990-es évek elején jelen volt több futballmeccsen, illetve közéleti tüntetésen is, ahol „esetleg olyan közeg lehetett”, ahol szkinhedek állnak mellette. Még azt sem tartotta kizártnak, hogy ilyen helyzetben akár fotó is készült róla. Többször is megismételte, hogy soha életében nem volt szkinhed. Viccnek, illetve hazugságnak nevezte, hogy ő maga bármilyen ilyen irányzatú mozgalomban szerepet vállalt volna.

Jobbik: hogyan vezethette Molnár Zsolt a nemzetbiztonsági bizottságot?

A Jobbik az MSZP-től és az Alkotmányvédelmi Hivataltól is választ vár arra, hogyan vezethette a szocialista Molnár Zsolt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságát.

Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője kedden az MTI-nek azt mondta: úgy látszik, az MSZP-nél törvényszerű, hogy "visszanyal a fagyi", mert amikor korrupciót kiáltanak, akkor náluk robban egy nagy korrupciós botrány, amikor "eszement hisztériát keltettek és elkezdték démonizálni" Sneider Tamást, akkor hirtelen a saját csapdájukba esnek.

A frakcióvezetők hétfő esti egyeztetésén a jobbikos alelnök személyéről volt vita, az MSZP és az LMP sem értett egyet azzal, hogy Sneider Tamás a parlament alelnöke legyen. A szocialisták korábban arra hivatkoztak, hogy a jobbikos politikus több alkalommal elismerte, hogy egy szélsőséges egri csoport vezető alakja volt. Az LMP pedig azzal érvelt, hogy egy múltbeli erőszakos cselekmény és az azt megállapító jogerős bírósági ítélet nem fér össze a Ház méltóságával.

Mirkóczki Ádám az MTI-nek azt hangsúlyozta: nem azzal van bajuk, hogy Molnár Zsolt 1992-ben miként gondolkodott, öltözködött vagy milyen rendezvényeken vett részt, a gond az, hogy miközben a Jobbik minden képviselőjének teljesen nyilvános valamennyi közéleti tevékenysége és nyílt kártyákkal játszanak, addig az MSZP továbbra sem.

A szóvivő szavai szerint felmerül, hogy Molnár Zsolt hogyan vezethette a nemzetbiztonsági bizottságot és hogyan kaphatott a "C" típusú nemzetbiztonsági átvilágításon kedvező elbírálást, ha "ugyanezen állítólagos problémákkal" egyes jobbikos képviselőktől ezt megtagadták.

Nagy kérdésnek nevezte, hogy Molnár Zsolt bevallotta-e az átvizsgálás során a múltját vagy eltitkolta, de véleménye szerint mindkét esetben felmerül az Alkotmányvédelmi Hivatal felelőssége. Ha bevallotta, akkor miért nem volt ez probléma, ha pedig nem, akkor hogyhogy nem derült ez nála ki? - vetette fel Mirkóczki Ádám, aki kilátásba helyezte, hogy a nemzetbiztonsági bizottság régi-új tagjaként indítványozza Molnár Zsolt átvilágításának vizsgálatát.

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Orbán: Európa saját problémáit nem, másokét akarja megoldani
  Az Európai Unió (EU) szükségleteire fókuszáló stratégiára van szükség, a valódi kihívást a gazdasági teljesítmény és a versenyképesség erősítése jelenti - mondta Orbán Viktor miniszterelnök az Európa cenzúrázatlanul címmel rendezett online nemzetközi konferencián, szerdán.
 • Morricone: Remélem, imáim meghallgatásra találnak
  Július 6-án, 91 éves korában elhunyt a Ferenc pápa által is nagyra becsült, Oscar-díjas olasz zeneszerző, Ennio Morricone. Rá emlékezve korábbi interjúját közöljük újra, amelyben hitéről, a zene földöntúli erejéről nyilatkozott.
 • Átveheti a kormány a Lánchíd felújítását
  A kormány kész fontolóra venni, hogy átvegye a Lánchíd felújításának felelősségét, amennyiben a főváros vezetése továbbra sem lesz hajlandó megkezdeni a lassan életveszélyessé váló híd rekonstrukcióját – értesült lapunk. A hazánk nemzeti jelképének számító híd egyelőre a főváros tulajdonában áll, így a felújításról is a városvezetésnek kellene gondoskodnia.
MTI Hírfelhasználó