Távozhat a kormányszóvivő - megvan az új?!
Az atv.hu több, a kormányzathoz közelálló forrása is megerősítette a Népszabadság értesüléseit: távozhat posztjáról Giró-Szász András.
2014. május 8. 16:12

A portálnak van informátora, aki olyan konstrukcióról tud, hogy a Századvég egykori vezető elemzője maradna a Kormányszóvivői Iroda élén, de a „beszélő ember”, aki a tévéstúdiókba jár és interjúkat ad, más lenne. Információink szerint szóba került, hogy aktív politikus legyen a kormányszóvivő, de még zajlik a casting. Esélyesek között tartják számon Csepreghy Nándort, aki a Miniszterelnökségen az unió ügyek kommunikációjáért felel helyettes államtitkárként, hisz rendelkezik stúdió gyakorlattal, és élvezi Lázár János államtitkár bizalmát.  

Az atv.hu forrása szerint a kormányban és a Fideszben mindenki elégedett Giró-Szász munkájával, úgy tűnik, hogy a váltás mögött nem szakmai, hanem személyes indok állhat.

Úgy értékelik: Gíró-Szász vezetése alatt stabilizálódott a kormányzati kommunikáció működése, miközben az előző időszakban bizonytalanság jellemezte ez a területet. Igaz, a változás nem merült ki Giró-Szász kinevezésében: a kabinet kommunikációját a kormányzati ciklus elején nem a Miniszterelnökség, hanem a Navracsics Tibor által vezetett Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium irányította; ám a KIM teljesítménye éles kritikákat kapott kormányzati körökből.

Ebben az időszakban Kovács Zoltán volt a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár (bár a kudarcért kevésbé őt, sokkal inkább Navracsicsot tették felelőssé), aki most a humántárcánál államtitkári feladatokat lát el. Az első kormányszóvivő egyébként Nagy Anna volt, aki 2011 nyarán családi okokra hivatkozva visszavonult, átmenetileg Kovács Zoltán volt a szóvivő. Giró-Szász 2011. szeptemberében lett az Orbán-kormány szóvivője, továbbá a szóvivői iroda és a Miniszterelnökség stratégiai államtitkárságának vezetője.

atv.hu
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó