Hazaengedik Simon Gábort
Megszűnt Simon Gábor előzetes letartóztatása; Mesterházy Attila egykori helyettesével szemben házi őrizetet rendelt el a Fővárosi Törvényszék.
2014. május 12. 19:05
Kapcsolódó cikkeink
> Welsz információkkal zsarolt

Megszűnt Simon Gábor előzetes letartóztatása; Mesterházy Attila egykori helyettesével szemben házi őrizetet rendelt el a Fővárosi Törvényszék – tudta meg a Népszava, az információt pedig az egykori szocialista politikus ügyvédje is megerősítette. A döntés jogerős.

Kiengedik védencét, mert a határozat indoklása szerint „a gyanúsított és védője jogorvoslati kérelme részben eredményre vezetett” – erősítette meg a Népszavának az ügyvéd.

A törvényszék szerint az elsőfokú bíróság helyesen állapította meg, hogy a volt politikus terhére rótt bűncselekmények megalapozott gyanúja fennáll, valamint azt, hogy továbbra is indokolt kényszerintézkedés alkalmazása. A törvényszék szerint azonban már nincs szükség az előzetes letartóztatásra, a házi őrizet kellően szolgálja a büntetőeljárás érdekét. A házi őrizet szabályainak megtartását mozgásérzékelővel ellenőrzik.

Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes eltitkolt bécsi számlán tartott több száz milliós vagyonáról február 4-én számolt be először a Magyar Nemzet. Simont március 10-én őrizetbe vették, hétfőig pedig előzetes letartóztatásban volt, csalással, magánokirat-hamisítással, valamint felbujtóként elkövetett közokirat-hamisítással gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség.

A nyomozás során derült fény a hamis afrikai útlevelekre és a magyar bankban elhelyezett 75 millió forintra, a később napvilágot látott információk szerint pedig már öt eltitkolt bankszámlára kellene magyarázatot adnia az MSZP bukott elnökhelyettesének, melyeken százmilliós összegek voltak felhalmozva. Az ügyben érintett a gyanús körülmények között elhunyt, alvilági kapcsolatokkal rendelkező Welsz Tamás.

Ugyanakkor egykori jobbkeze százmillióival kapcsolatban Mesterházy Attila szocialista pártelnök sem segít felderíteni annak eredetét.

MNO - MTI
  • A hazafiságról beszéltem, és ezt kigúnyolták
    „Még el sem mondtam, mit akarok, már tüntettek ellenem.” A rendszerváltás utáni és a mai kultúrharcokról, valamint a magyarság sorskérdéseiről is kérdezzük Andrásfalvy Bertalant, Antall József egykori kultuszminiszterét, aki idén lesz 90 esztendős. Szerinte a kultúrpolitikai vitákban „szakmai érveknek kellene előtérben lenniük, illetve annak, hogy milyen elkötelezettség van egy ügyben a nemzet iránt”.
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
MTI Hírfelhasználó