Egyre többen támogatják a magyar érdekek védelmét
Már tízezernél is többen írták alá azt a Fidesz által indított online ívet, amely fókuszában a magyar föld, a szabad pálinkafőzés és a magyar akác megvédése áll.
2014. május 13. 21:30

Már tízezernél is többen írták alá azt a Fidesz által indított online ívet, amely fókuszában a magyar föld, a szabad pálinkafőzés és a magyar akác megvédése áll - közölte Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden Miskolcon.

A szaktárca vezetője elmondta: az online petíciót az elmúlt héten indította el a legnagyobb kormánypárt, és igen kedvező a fogadtatása. Emlékeztetett rá: Brüsszel a szabad pálinkafőzés ügyében kötelezettségszegési eljárást indított az ország ellen, vita van a magyar akác és a föld ügyében is Brüsszel és Magyarország között. A Fidesz-KDNP, ahogyan eddig, ezután is határozottan kiáll a nemzeti értékekért - szögezte le a politikus.

"Nem hagyjuk, hogy a brüsszeli bürokraták beleszóljanak abba, hogy hogyan főzzük a pálinkát, hogy mennyi akácfát ültetünk, és nem engedünk a földtörvény szigorából sem" - tette hozzá. Fazekas Sándor úgy fogalmazott: nagyon fontos, hogy az országnak olyan képviselői legyenek az unióban, akik kiállnak a magyar érdekekért, "nem hátrálnak meg akkor, ha meg kell küzdeni más országok képviselőivel". Mint mondta, a Fidesz-KDNP képviselői az elmúlt időszakban már bizonyítottak, a magyar álláspontot hatékonyan és karakteresen megjelenítették.

Sebestyén László, a párt miskolci elnöke a sajtótájékoztatón azt mondta: az aláírásokra nagy szükség van, mert a kiállást nagyban segítheti a kormány elszántsága és a stabil kétharmados parlamenti többség mellett a magyar emberek támogatása is. Az online aláírással mindenki kifejezheti, hogy "továbbra is ragaszkodunk a magyar pálinkához, elkötelezettek vagyunk a szabad pálinkafőzés mellett" - fűzte hozzá.

"Brüsszel a magyar akácot is irtani akarja, mi azonban elfogadhatatlannak tartjuk, hogy külföldről mondják meg nekünk, hogy milyen fák legyenek a hazai erdőkben, nemzeti érdekünk, hogy megvédjük a magyar akácot, nem fogjuk hagyni, hogy a kiváló minőségi magyar akácmézet kiszorítsák a piacokról - jegyezte meg, hozzátéve: a magyar akác és akácméz már bekerült a Nemzeti Értéktárba, "napok kérdése, hogy hungarikummá" is váljon.

A magyar földdel kapcsolatban azt mondta: megvédik és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a föld a magyar gazdáké legyen. "A közös kiállásra tehát szükség van, hiszen helyettünk senki nem fog kiállni a magyar érdekekért" - mondta a Fidesz miskolci elnöke.

hirado.hu - MTI
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó