Százmilliós károkat okozott az ítéletidő
Helyreállítás Yvette után
Országszerte megkezdődtek a helyreállítási munkák, az első becslések szerint több százmillió forintos kárt okozott az Yvette-ciklon.
2014. május 17. 10:27

Két nap alatt kétezer helyre riasztották a tűzoltókat a szélviharok és esőzések miatt. Még pénteken is viharos szél fújt több helyen, de csütörtökhöz képest sokat javult a helyzet.

A folyamatos szivattyúzásnak köszönhetően a legtöbb kertből már eltűnt a víz, a Balatonból viszont mapközben még mindig hatalmas hullámok csaptak ki a partra. Ezeket egyre többen fényképezik, a legbátrabbak pedig elővették a szörfdeszkájukat, és bemerészkedtek a hullámok közé - hangzott el a Híradóban.

A térségben óriási károkat okoztak a kidőlt fák, sokat tövestől csavart ki a szélvihar. Az áramszolgáltató szakemberei egész nap a leszakadt vezetékeket pótolták. Balatonbogláron a 7-es utat két napra le kellett zárni. A vihar és a sok eső miatt az út menti platánfák közül több életveszélyessé vált. Amíg el nem vonul a vihar, az autósokat mellékutakra terelik.

A Zala megyei Pölöskén egy üzem tárolójának a tetejét szakította le a csütörtöki vihar. A hatalmas lemezeket a tűzoltók egy markolóval és egy daruval vitték el a 75-ös út közeléből. Kőszeg határában a megáradt Gyöngyös-patak miatt három házból ki kellett költözniük az ott lakóknak. A hegyről lezúduló víz miatt pedig a belvárosban homokzsákokkal védték az épületeket.

A Borsod megyei Tornanádaskán közben elkezdték kijavítani azokat a háztetőket, amelyeket csak kicsit rongált meg a szél. A 26 ház többsége azonban lakhatatlanná vált, ezért a több mint 100 kiköltöztetett ember közül csak néhány térhetett vissza otthonába.

A településen a Baptista Szeretetszolgálat egymillió forint értékű élelmiszercsomagot osztott ki. A bajba jutott családok közül szinte senkinek nincs biztosítása. A Híradónak elmondták, saját erőből biztosan nem tudják helyreállítani a házaikat.

hirado.hu - MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó