Az új ukrán elnökkel tárgyalt Orbán Viktor Kijevben
A kárpátaljai magyarok helyzetéről és Ukrajna európai uniós integrációjáról is tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök Petro Porosenko új ukrán elnökkel szombaton Kijevben.
2014. június 7. 21:52

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének tájékoztatása szerint a Porosenko beiktatási ünnepsége utáni találkozón a magyar kormányfő kifejtette: egy európai perspektívájú Ukrajna Magyarország érdeke.
Hozzátette: Magyarország a jövőben is érvelni fog Ukrajna uniós integrációja mellett, miután "nemzeti érdekünk, hogy az összes szomszédunk az EU tagja legyen". Orbán Viktor egyúttal emlékeztetett, hogy ennek érdekében Magyarország korábban erősen pártolta Horvátország, most pedig Szerbia csatlakozását - idézte a kormányfő szavait Havasi Bertalan.

Közölte: Orbán Viktor leszögezte azt is, hogy a tárgyaláson megnyugtató és biztató tájékoztatást kapott az új ukrán államfőtől az országban élő magyar kisebbség jogainak elismerése és tiszteletben tartása tekintetében. Ezen a megbeszélésen is szóba került, hogy az ukrajnai magyarság nagy többségben támogatta Petro Porosenko elnökségét a május végi államfőválasztáson. 

hirado.hu - MTI
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó