A Liverpool csatára a kiesés szélére sodorta Angliát
Suarez-Rooney: 2-1
A C csoport második fordulójának rangadóján az első körben nagy meglepetésre vereséget szenvedő Uruguay és a szintén nulla pontos Anglia találkozott egymással. Előbbi Costa Ricától, utóbbi az olasz válogatottól kapott ki.
2014. június 19. 23:33

A mérkőzést Uruguay kezdte jobban, Cavani lőtt egy nagy kapufát, miután Hart már verve volt, 10 perccel később egy szöglet után ugyancsak a PSG csatára lőtt fölé. És bár a játékrész jelentős részében a Dél-amerikaiak domináltak, 10 cm híján mégis Anglia szerzett vezetést. Gerrard beadása után Muslera kapus hibáját kihasználva Rooney közvetlen közelről a kapufára fejelt. A mérkőzés 40. percében megszerezte a vezetést Uruguay. Alvaro Rodriguez beadása után a Liverpool csatára, a Premier League gólkirálya Luis Suarez zereztea vezető gólt (1-0).

A második félidőben az angol válogatott nekirontott Uruguaynak, többször is megtornáztatták Muslera kapust. A legnagyobb helyzet Rooney előtt adódott, a Manchester United csatára azonban az ötösről Muslerába lőtte a labdát. Az angolok ívelgetős játéka teljesen céltalan volt, a Lazio uruguayi kapusa biztos kézzel húzta le rendre a labdát a levegőből. A 77. percben aztán megtört Rooney átka, és tizedik világbajnoki meccsén végre a hálóba talált, és egyenlített Anglia. Johnson indult meg a szélen, Godin hibája után a Manchester United csatára a szélről laposan belőtt labdát passzolta a hálóba(1-1). A gól után Anglia maradt támadásban, előbb Sturridge, majd Gerrard tornáztatta meg az uruguayi kapust. Aztán nem sokkal a meccs vége előtt egy angol védelmi hibát a Premier League gólkirálya, Suarez használt ki. Jagielka fejelte hátra labdát, amiből Suarez tudott megindulni és Hart válla fölött a kapuba lőtte a labdát. A Manchester City kapusának esélye sem volt a hárításra (2-1).

A mérkőzésen Suarez megsérült így Oscar Tabares szövetségi kapitány kénytelen volt lecserélni a Liverpool támadóját, de ez az angolokon nem sokat segített. Az eredmény már nem változott. Uruguay legyőzte Angliát, ezzel Roy Hodson csapata nagyon nagy bajba került. A csoport másik mérkőzésén Olaszország és Costa Rica találkozik pénteken. 

P.A.
Címkék:
MTI Hírfelhasználó