Alapszabály-ellenesen vállal funkciót Kunhalmi?
Az MSZP alapszabálya szerint, akit jogerősen elítélnek, az nem vállalhat szerepet a pártban – erről beszélt több vezető politikusuk is.
2014. június 21. 10:41

Mint ismert, az első- és másodfokon elítélt Hunvald Györgyöt választották VII. kerületi elnöknek. A párt elnökségi tagjáról, Kunhalmi Ágnesről a héten derült ki, hogy jogerősen elítélték közokirat-hamisításért, de ennek – egyelőre – nincs következménye a szocialistáknál.

Hunvald György csütörtökön bemenekült egy üzletközpontba a Híradó kamerája elől, így nem válaszolt arra, miért vállal ismét vezető szerepet az MSZP-ben. Az egykori szocialista polgármestert másfél év börtönre ítélte a bíróság első és másodfokon is hivatali visszaélés és hűtlen kezelés miatt. A jogerős döntés július elejére várható. Az MSZP VII. kerületi szervezete mégis újraválasztotta helyi elnöknek Hunvald Györgyöt.

A Híradó kereste az erzsébetvárosi szocialistákat, miért választották meg ismét Hunvald Györgyöt, de válasz helyett becsapták a pártiroda ajtaját.

Tóbiás József, az MSZP megbízott frakcióvezetője csütörtökön arra utalt, hogy Hunvald György csak addig lehet helyi elnök, ameddig jogerősen el nem ítélik. „Az alapszabály egyértelműen fogalmaz ebben az ügyben. Aki azt megszegi, nem tölthet be párttisztséget” – nyomatékosította Tóbiás.

Lukács Zoltán frakcióvezető-helyettes pénteken megerősítette, hogy akit jogerősen elítélnek, az nem vállalhat szerepet az MSZP-ben.

Kunhalmi Ágnest jogerősen elítélték közokirat-hamisítás miatt 2005-ben, amiről ezen a héten beszélt először. Ennek ellenére évekig a párt elnökségi tagja volt, és most az MSZP budapesti elnökének készül. A Híradó meg akarta kérdezni, hogy a párt alapszabályával ellentétben hogyan lehetett ilyen magas pozícióban, de nem nyilatkozott.

Kerestük az MSZP-t is, hogy Tóbiás József és Lukács Zoltán szavai alapján hogyan tölthetett be Kunhalmi Ágnes, akit jogerősen elítéltek, vezető pozíciókat, de párttól sem érkezett válasz. 

hirado.hu - M1 Híradó
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Semjén Zsolt: Trianon
  Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke beszédet mondott Csurgón a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából, Szászfalvi László kereszténydemokrata országgyűlés képviselő meghívására a helyi országzászlónál.
 • Donald Tusk szélnek eresztette a néppárti bölcseket
  Magáért beszélt Wolfgang Schüssel volt osztrák kancellár nyilatkozata, Donald Tusk valóban szélnek eresztette a néppárti bölcseket – erősítette meg lapunk kérésére Deutsch Tamás. A Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációjának vezetője szerint a néppárti trió hiába is mondta, hogy jó úton haladnak a megbeszélések a Fidesszel. – Nem volt még példa arra, hogy az elnök inkább tehertételt jelent a pártcsaládnak, mintsem lendítőerőt – véleményezte Donald Tusk elmúlt időszakra jellemző magyarellenes kirohanásait.
 • Tisztifőorvos: kedvező tendencia látható az idősotthonokban
  Kedvező tendencia látható az idősek otthonaiban, nem nőtt a fertőzéssel érintett intézmények száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó