209 millió forintot fizettetnek vissza
Az állami támogatást kapott egyéni képviselőjelöltek több mint harmadának nem sikerült megfelelően elszámolnia az egymillió forintos állami támogatásával - írta az országgyűlési választásokkal összefüggésben a Blikk szombati számában.
2014. június 21. 11:57

A lap közlése szerint az érintettek a felhasznált állami támogatás kétszeresét fizethetik vissza, vagyis egy jelölt akár kétmillió forintot is.

A Magyar Államkincstár a Blikkel azt közölte: 209 millió 267 ezer forint visszafizetését írták elő, ezt ha kell, adók módjára hajthatja be az érintettektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A kincstár a hiányosságok közé sorolta, hogy voltak olvashatatlan számlamásolatok, nem egyeztek a számlán és a számlaösszesítőn a számok, a felhasználás nem volt kellőképpen megindokolva, vagy nem a jelölt írta alá a dokumentumokat, de előfordultak kampányidőszakon kívüli számlák is, amiket nem tudtak elfogadni.

A Blikk azt írta: szerették volna megtudni, hogy a szabálytalankodók mely pártok színeiben indultak az áprilisi választáson, a kincstár erre későbbre ígért választ.

MTI nyomán
  • Maruzsa: a vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes tesztelésen
    A vártnál kevesebb pedagógus vett részt az ingyenes koronavírus-tesztelésen: az óvodai dolgozók 74 százaléka, a tanárok és tanítók 73 százaléka - közölte az operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján a köznevelésért felelős államtitkár.
  • Elégedetlen a magyarok többsége az ellenzéki pártok munkájával
    Az ellenzéki pártok 10, sőt 2006-tól számítva 14 év alatt sem tudtak soraik közül felmutatni egy olyan politikust a választók számára, aki képes lett volna a legelutasítottabb magyar baloldali politikustól, azaz Gyurcsány Ferenctől átvenni az ellenzék vezetését – állapítja meg a Századvég Alapítvány kutatása, amely szerint a magyaroknak lesújtó véleményük van az ellenzékről.
  • Trump csak útban volt
    A mainstream elitet nem az zavarta, amit Trump elnök négy év alatt tett, hanem amit még megtett volna.
MTI Hírfelhasználó