209 millió forintot fizettetnek vissza
Az állami támogatást kapott egyéni képviselőjelöltek több mint harmadának nem sikerült megfelelően elszámolnia az egymillió forintos állami támogatásával - írta az országgyűlési választásokkal összefüggésben a Blikk szombati számában.
2014. június 21. 11:57

A lap közlése szerint az érintettek a felhasznált állami támogatás kétszeresét fizethetik vissza, vagyis egy jelölt akár kétmillió forintot is.

A Magyar Államkincstár a Blikkel azt közölte: 209 millió 267 ezer forint visszafizetését írták elő, ezt ha kell, adók módjára hajthatja be az érintettektől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A kincstár a hiányosságok közé sorolta, hogy voltak olvashatatlan számlamásolatok, nem egyeztek a számlán és a számlaösszesítőn a számok, a felhasználás nem volt kellőképpen megindokolva, vagy nem a jelölt írta alá a dokumentumokat, de előfordultak kampányidőszakon kívüli számlák is, amiket nem tudtak elfogadni.

A Blikk azt írta: szerették volna megtudni, hogy a szabálytalankodók mely pártok színeiben indultak az áprilisi választáson, a kincstár erre későbbre ígért választ.

MTI nyomán
  • Gyurcsányi fordulat: igazat mondott
    A gyurcsányi cél ez volt: „visszaadni a baloldalnak a hitét, hogy megcsinálhatja, hogy nyerhet. Hogy nem kell lehajtani a fejét ebben a kurva országban. Hogy nem kell beszarni Orbán Viktortól…” Mi fűtötte? Az, hogy „ történelmet csinálok. Nem a történelemkönyveknek, arra szarok.”
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
MTI Hírfelhasználó