Müller gólja csoportgyőzelmet ért Németországnak
A németek mellett az Egyesült Államok is továbbjutott csoportjából.
2014. június 27. 08:39

A G csoport mérkőzésein Németország és Egyesült Államok találkozott egymással. A találkozó pikantériája, hogy az USA szövetségi kapitánya, az a német Jürgen Klinsmann, aki 8 évvel ezelőtt még a Nationalelfet vezette a világversenyre. A szurkolók már annak örültek, hogy egyáltalán játszottak, mert néhány órával a mérkőzés előtt még zuhogott az eső a találkozó helyszínén. A mérkőzést a Nationalelf kezdte jobban, Podolski lövése fölé ment, majd rengeteg beadással próbálkoztak, Podolski, Özil és Müller helyzeteit azonban Howard kapus, vagy egy védő blokkolta, vagy szimplán lemaradtak a beadásról a támadók. A németek többet birtokolták többet a labdát, de az amerikaiaknak is volt két veszélyes helyzetük.

Előbb Zusi lőtt fölé, majd Bradley lövése ment mellé. A német csapat azonban veszélyesebben támadott, bármelyik pillanatban benne volt a csapatban a gól. A második félidőben a német szövetségi kapitánya, Joachim Löw cserélt, behozta a 36 éves Miroslav Klosét. A német fölény az 53. percben góllá érett. Egy Boateng beadást követően Schweinsteiger fejesét Howard védte, a kipattanót a Bayern csatára, Müller lőtte a 16-os vonaláról a kapu bal oldalába (1-0). A német csapat támadásban maradt, és veszélyes volt kapura, míg Klinsmann csapata kontrákkal próbálkozott, de még a 16-osig sem jutottak el. A csata hosszabbításában a Klinsmann-csapat kis híján mégis egyenlíteni tudott. Előbb Bedoya lövését Lahm blokkolta, a szögletből Bradley beadását Dempsey fejelte kapu fölé. Az eredmény azonban már nem változott Németország diadalmaskodott, és csoportelső lett.

A csoport másik mérkőzésén Portugália 2-1-re győzött Ghána ellen, ám ez a három pont a luzitánoknak mindössze a csoport 3. helyére volt elég. Németország és az Egyesült Államok jutott tovább a csoportjából a legjobb 16 közé.

P.A.
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
  • Baráti tűz Brüsszelből
    Hiába vadásszák le egyesével a Fidesz EP-képviselőit, az idő nem az örökjáradék-vadászoknak dolgozik.
MTI Hírfelhasználó