Bajban az RTL Klub: nem eszi a nép a fideszellenes híradót
Az RTL Klub híradósai nyilván kitörő örömmel fogadták, amikor a reklámadó elleni tiltakozásul valóságos híradós feladatokat kezdtek kapni, csakhogy arrafelé van egy nagyon nagy főnök, konkrétan a nézettség.
2014. július 2. 09:15

Kereskedelmi csatorna harcolhat a kormánypárt, a kormány, a miniszterelnök ellen is, a nézettségi adatokkal szemben viszont nem viselhet háborút, hiszen akkor gyakorlatilag önmaga ellen küzd.

És itt volt a kutya elásva már az anti-Fidesz híradózás legelején, tudniillik, hogy akar-e az RTL Klub közönsége minden áldott este tömény politikát az arcába.

A német RTL-csoport Délkelet-Európárt felelős regionális igazgatója szerint mi az hogy, nagyon is! Andreas Rudas a hvg.hu-nak nyilatkozva a következőt állította:Az egyértelműen igazolható nézettségi mutatókkal, hogy a magyarok érdeklődése a belpolitika mindennapos ügyei iránt mostanában növekedett meg(...) Korábban mindig azt tapasztaltuk – erről is voltak méréseink –, hogy a legcsekélyebb érdeklődést a híradókban a politika váltja ki(...) Híradóink legnézettebb részeivé váltak a politika vihart kavaró dolgai.”

Nos, az Index utánajárt, hogy a mért adatok mennyiben igazolják a Fidesz-ellenes küzdelemben az RTL Klubbal együttmenetelő nézőtömegek vízióját. Mint az már a poéngyilkos címből is kiderült: egyáltalán nem, de azért érdemes végigolvasni a cikket, mert tanulságosak a számok.

Úgyhogy az RTL Klub vezetősége hamarosan azzal a kínzó kérdéssel szembesülhet, hogy vajon leforgattatja-e a száznegyvenharmadik Mészáros Lőrinc riportot, avagy leteszi a híradófegyvert az istenadta nézők lába elé.

valasz.hu
MTI Hírfelhasználó