Erősödnek az utazók fogyasztóvédelmi jogai
A horvát fogyasztóvédelmi biztos bemutatta az 'ECC-Net Travel' mobilalkalmazást, melynek segítségével az uniós polgárok hozzáférhetnek a fogyasztóvédelmi információkhoz.
2014. július 2. 18:35

Az alkalmazás tisztázza többek között a repülőjáratból, szállásból és autóbérlésből adódó problémákat, valamint ismerteti az aktuális fogyasztóvédelmi szabályokat a felhasználóval. Pelczné Dr. Gáll Ildikó fideszes EP-képviselő kiemelte: az új alkalmazás fontos állomás a fogyasztói jogok érvényesítése terén s utat mutat, hogyan állíthatóak az új technikai újítások a polgárok és a fogyasztóvédelem szolgálatába.

Pelczné Dr. Gáll Ildikó, a 2014-es költségvetés fogyasztóvédelmi fejezetének felelőseként és az alkalmazás parlamenti előterjesztőjeként hangsúlyozta: „A fogyasztóvédelem megszilárdítására van szükség, különösen a digitális piac fejlődésének tükrében. Különös hangsúlyt kell fektetnünk olyan területekre, mint az adatvédelem vagy az utazások során is felmerülő tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok. A fogyasztói jogok megfelelő érvényre juttatása érdekében az uniós polgároknak ezért a lehető leggyorsabb formában, már mobiltelefonjukon keresztül is hozzáférést kell biztosítani a jogorvoslati mechanizmusokhoz”.

„Az európai fogyasztókat naponta információk tömegével bombázzák, ez az alkalmazás pedig összegyűjti az utazás során hasznos ismereteket, növelve ezáltal az uniós jogorvoslati eszközök és a fogyasztóvédelmi pontok által biztosított támogatást” - mutatott rá a néppárti politikus.

"Az európai fogyasztóknak biztonságos termékekre és szolgáltatásokra van szükségük utazásaik során, és bizonyosnak kell lenniük abban, hogy hatékony piacfelügyelet működik" - hangsúlyozta Pelczné Dr. Gáll Ildikó.

Az adatok feldolgozásával összefüggésben Pelczné Dr. Gáll Ildikó hangsúlyozta: meg kell könnyíteni az információcserét az e téren illetékes nemzeti szervek között, hogy javuljon a legjobb gyakorlatok terjesztése és az egymással folytatott tapasztalatcsere, külön figyelmet fordítva a kiszolgáltatott fogyasztók igényeire és jogaira.

EPP-HungarianPress
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Identitásunk finomítása végett fontosak a múlt részletei
  Történelmi múltunk aprólékos és szisztematikus feldolgozása nélkül "nem tudhatjuk, kik is vagyunk valójában és merre tartunk az egyre inkább elszemélytelenedő világunkban" - mondta az Alkotmánybíróság elnöke Juhász Imre alkotmánybíró Fiume - egy középkori város és kikötő a hatalmi érdekek metszéspontjában című könyvének bemutatóján kedden Budapesten.
 • Gulyás Gergely: manapság lázadás normálisnak lenni
  Manapság lázadás konzervatívnak, normálisnak lenni - hangoztatta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kultúrharc a XXI. században című konferencián, Budapesten kedden.
 • A hitelcsomag nem vezethet birodalomalapításhoz
  A hitel kizárólag az EU bajba jutott gazdaságainak stabilizálását és az egész gazdasági közösség versenyképesebbé tételének megalapozását, "nem pedig a IV. Német-Római Szent Birodalom létrehozatalának előmozdítását szolgálja".
MTI Hírfelhasználó