Orbán: Új időszak nyílhat
Orbán Viktor szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával eljöhet a fair bankok korszaka.
2014. július 5. 00:44

Orbán Viktor szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő erről a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemavatóján beszélt, ahol egyúttal kiemelte, a kis- és középvállalkozások a fejlődés motorjai.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő Pilisborosjenőn – a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemavatóján tartott beszédében – reagált a parlament pénteki döntésére, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására.

Orbán Viktor történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.

Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet

A kormányfő a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a fejlődés motorjainak nevezte. Ha a kkv-szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, „ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz” – mondta a kormányfő.

Beszédében kitért a gyógyszeriparnak, „a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának” helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: „régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság”. Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet. Jelezte, az iparág ma mintegy 14 ezer embernek ad munkát az országban, ráadásul ez az ágazat az innováció egyik legfontosabb műhelye is.

Orbán: Annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak

A Meditop beruházásáról elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően mintegy tíz százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma a jelenleg mintegy 170 embernek munkát adó cégnél. „Mondhatják, hogy ez nem sok”, de a nemzetgazdaság az ilyen üzemekből épül fel, vagyis a most átadotthoz hasonló gépsorok és az általuk teremtett munkahelyek nélkül nincs magyar gazdaság – tette hozzá, megjegyezve: „annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak”.

Ez a beruházás is azt jelzi – fogalmazott –, hogy „egyre többen vannak, akik értik: van még erő és tartalék a mi hazánkban”.

A miniszterelnök ismét beszélt az iparirezsi-csökkentésről, azaz a vállalkozásoknak biztosított olcsó energiáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: „hallani fogják a következő hetekben, hónapokban, hogy a parlament sokat töri majd ezen a fejét”.

Tovább fejlesztenek

A Meditop egyik tulajdonosa, Greskovits Dávid beszédében felidézte: első saját fejlesztésű készítményüket 1998-ban vezették be. Vállalkozásukat – mondta – nem rövid távra tervezték, céljuk egy stabil alapokon nyugvó gyógyszergyár működtetése. Ács Zoltán, a cég másik tulajdonosa közölte, hogy fejlesztéseiket folytatni akarják egy új alapanyagraktárral, új laborokkal és új logisztikai központtal.

MTI nyomán
 • Majdan Minszkben
  A demokrácia exportja. Ezt a „sok munkát” végezte az USA évtizedeken át – borzalmas következményekkel. A „sok munka” során eltettek láb alól számos vezetőt, egyet például Észak-Afrikában, s ennek nyomán megindult a migránsáradat Európa felé.
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Karácsony alkalmatlan a városvezetésre
  Virtuális politizálás Budapesten - A Tarlós-korszak tudatos építkezését felváltotta a virtuális politizálás időszaka, megelevenedni látszik a Demszky-éra utolsó éveire jellemző pangás kora. Mindez a 2022-es választásra készülő „habarékellenzék” kormányzásra való képességét is előre jelzi.
 • Gulácsi: a PSG ellen is van esélyünk
  "Óriási dolog, amit elértünk tegnap, ez a karrierem eddigi csúcspontja. Ott lenni Európa legjobb négy csapata között hatalmas szó, óriási tett a csapattal" - mondta Gulácsi Péter, a Lipcse magyar válógatott kapusa.
 • Védjegyek is oltalmazzák a magyar borokat
  Nemzetgazdasági érdek, hogy a hazai termesztők a különböző oltalmakkal meg tudják védeni a minőségi magyar borokat, ebben nyújt segítséget szolgáltatásaival a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala.
MTI Hírfelhasználó