Orbán: Új időszak nyílhat
Orbán Viktor szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával eljöhet a fair bankok korszaka.
2014. július 5. 00:44

Orbán Viktor szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő erről a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemavatóján beszélt, ahol egyúttal kiemelte, a kis- és középvállalkozások a fejlődés motorjai.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a devizahiteleseket segítő törvényjavaslat elfogadásával új időszak nyílhat, eljöhet a fair bankok korszaka. A kormányfő Pilisborosjenőn – a Meditop Gyógyszeripari Kft. üzemavatóján tartott beszédében – reagált a parlament pénteki döntésére, a devizahiteleseket segítő jogszabály elfogadására.

Orbán Viktor történelmi napnak nevezte a mait, mert – mint fogalmazott – „könnyen lehet, hogy új korszakot nyitottunk meg”, amelyben az emberek végre úgy fogják érezni, hogy nem mindig az erősebbnek van igaza. Annak is lehet igaza, aki gyengébb: az igazság és a törvény az ő oldalán áll, és „előfordulhat, hogy Magyarországon egyszer csak eljön a fair bankok korszaka” – kommentálta az Országgyűlés döntését a miniszterelnök.

Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet

A kormányfő a kis- és középvállalkozásokat (kkv) a fejlődés motorjainak nevezte. Ha a kkv-szektor fejlődik, akkor több profitot termelhet, „ha pedig több profitot termel, akkor Magyarország prosperálása hosszú távon is biztosítva lesz” – mondta a kormányfő.

Beszédében kitért a gyógyszeriparnak, „a magyar gazdaság egyik hagyományos sikerágazatának” helyzetére is, amellyel kapcsolatban kijelentette: „régen tudjuk, hogy a magyar gazdaság bajaira többek között a gyógyszeriparban rejlik a legjobb orvosság”. Orbán Viktor szavai szerint Magyarország gyógyszeripari nagyhatalom lehet. Jelezte, az iparág ma mintegy 14 ezer embernek ad munkát az országban, ráadásul ez az ágazat az innováció egyik legfontosabb műhelye is.

Orbán: Annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak

A Meditop beruházásáról elmondta: a fejlesztésnek köszönhetően mintegy tíz százalékkal bővülhet a foglalkoztatottak száma a jelenleg mintegy 170 embernek munkát adó cégnél. „Mondhatják, hogy ez nem sok”, de a nemzetgazdaság az ilyen üzemekből épül fel, vagyis a most átadotthoz hasonló gépsorok és az általuk teremtett munkahelyek nélkül nincs magyar gazdaság – tette hozzá, megjegyezve: „annak örülünk a legjobban, amikor magyarok adnak munkát magyaroknak”.

Ez a beruházás is azt jelzi – fogalmazott –, hogy „egyre többen vannak, akik értik: van még erő és tartalék a mi hazánkban”.

A miniszterelnök ismét beszélt az iparirezsi-csökkentésről, azaz a vállalkozásoknak biztosított olcsó energiáról, amellyel kapcsolatban azt mondta: „hallani fogják a következő hetekben, hónapokban, hogy a parlament sokat töri majd ezen a fejét”.

Tovább fejlesztenek

A Meditop egyik tulajdonosa, Greskovits Dávid beszédében felidézte: első saját fejlesztésű készítményüket 1998-ban vezették be. Vállalkozásukat – mondta – nem rövid távra tervezték, céljuk egy stabil alapokon nyugvó gyógyszergyár működtetése. Ács Zoltán, a cég másik tulajdonosa közölte, hogy fejlesztéseiket folytatni akarják egy új alapanyagraktárral, új laborokkal és új logisztikai központtal.

MTI nyomán
 • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
  Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
 • Politikai stabilitás mint érték
  Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
 • A magyar családok védelmét erősítette meg a parlament
  A kormány javaslatára a magyar gazdaság és a magyar családok védelmét, illetve Magyarország biztonságát szolgáló törvényjavaslatokat fogadott el a parlament - mondta Hollik István kormányszóvivő keddi sajtótájékoztatóján.
 • Brüsszeli meghallgatás - irányított kérdésekből álló eljárás
  Az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában - képünkönt a testület székháza, a Justus Lipsius Brüsszelben - Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatás egy könyörtelen jogi eljárásnak leplezett ideológiai kampány - állapította meg a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára az About Hungary honlapján megjelent írásában.
 • Sorszámozott birodalmak
  Angela Merkel nem más, mint a negyedik német birodalom „szoft” végfelszámoló biztosa...
MTI Hírfelhasználó