Németország elsőként a vb elődöntőben
Egy Hummels-fejes okozta a franciák vesztét, de a galloknak is több helyzetük volt.
2014. július 5. 08:48

A brazíliai labdarúgó világbajnokság negyeddöntőinek nyitányán Franciaország és Németország mérkőzött meg egymással. Két remek csapat mérte össze erejét. A franciák Nigériát, a németek Algériát győzték le a nyolcaddöntőben, hosszabbítás után. A mérkőzést a franciák kezdték jobban, a 7. percben a Real Madrid csatára, Karim Benzema lőtt kapu mellé. Öt perccel később egy Özil-szabadrúgást követően Hummels fejelt a léc alá (0-1). A franciák számára ez a találat úgy érkezett, mint derült égből a villámcsapás. A gallok ezt követően nem tudtak mit kezdeni a Löw-csapat védekezésével. A 34. percben egy Valbuena lövést védett a német kapus Neuer a kipattanóból Benzema lőtt, de a gólszerző Hummels blokkolta őt. Tíz perccel később megint Benzema lőtt, de a Bayern kapusa, Neuer most is a helyén volt, így a szünetre 1-0-s német előnnyel mentek pihenőre a felek. A mérkőzésen remek hangulat volt, fantasztikusan játszottak a csapatok.

A második félidő 10. percében Lahm beadási kísérletét blokkolta Sakho. Húsz perccel a vége előtt egy német ellentámadás végén Müller lőtt kapu mellé. Öt perccel később egy német kontra után Schürrle lövését védte a Tottenham hálóőre, Lloris. Az utolsó 15 percben a franciák voltak mezőnyfölényben. Előbb Benzema, majd Matuidi kísérletezett, előbbi löketét Hummels, utóbbiét Neuer védte ki. Tíz perccel a vége előtt egy francia szöglet után kontrázhattak ismét a németek, Schürrle lövését védte Lloris. A 87. percben megint csak a Chelsea játékosa lőtt, Evra blokkolt. A 4 perces hosszabbításban kis híján egyenlített Franciaország. Matuidi indult meg, áttette Benzemának, akinek a lövését Neuer óriási bravúrral hárította. Maradt az 1-0-s német vezetés, így elsőként Joachim Löw együttese kvalifikálta magát a legjobb négy közé.

P.A.
Címkék:
  • Deák: Gyurcsány politikai strómanja Karácsony
    Belsős információk alapján ma már sok baloldali politikus megbánta, hogy belementek az előválasztásba, hiszen egy sima aláírásgyűjtéssel is megcsinálhatták volna az adatgyűjtést, nem kellett volna ekkora felhajtás hozzá – mondta a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző.
  • Még mindig nyomoz a NAV a Momentumnál
    A mai napig nem sikerült tisztáznia magát a Momentumnak, amellyel szemben a NAV még 2019 telén indított nyomozást költségvetési csalás gyanújával. A párt a 2018-as kampányra kapott több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel nem tudott elszámolni.
  • Államfőnk a családok védelméről beszélgetett a pápával
    A köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában zajlott beszélgetésről elmondta, ez volt az ötödik alkalom, hogy találkozott a szentatyával, és a harmadik olyan találkozó, ahol hosszabb tárgyalást tudtak folytatni.
MTI Hírfelhasználó