A kifizetett autóhitel után is visszajár majd az árfolyamrés
Hogy pontosan mennyit és hogyan kapnak vissza az adósok, szeptemberben szabályozza majd az országgyűlés.
2014. július 8. 10:02

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az M1 Ma Reggel című műsorában megismételte: még ebben ebben az évben végleg kivezetik a devizahiteleket.

A kifizetett autóhitel után is visszajár majd az árfolyamrés és az egyoldalú kamatemelés összege. A pénteken elfogadott törvény szerint ugyanis a tisztességtelenül felszámított összegek visszajárnak: nem csak a lakáscélú, hanem például a szabad felhasználású és az autóhitelek után is. Ezt erősítette meg a Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal hét végén a HírTV-ben.

Azt, hogy pontosan mennyit és hogyan kapnak vissza az adósok, köztük az autóhitelesek, szeptemberben szabályozza majd az országgyűlés - számolt be róla a Híradó.

A nemzetgazdasági miniszter szerint ez lesz a devizamentés második lépése. "Első lépésben a Kúria döntését vezetjük át. Szeptemberben meglesz az elszámolás, és aztán október-november táján pedig a forintosítása is meglesz ezeknek a hiteleknek. Tehát egy menetrend szerint haladunk. Szeretnék mindenkit megnyugtatni: ebben az évben a devizahitelek kivezetésére sor kerül" -mondta Varga Mihály hétfőn a Ma Reggelben.

A nemzetgazdasági miniszter ismét arra hívta fel a figyelmet: akik még törlesztenek, továbbra is fizessék a hitelüket - néhány hónapon belül jelentősen csökkennek majd a havi részleteik. Varga Mihály azt is hozzátette: őszre a bankoknak el kell számolniuk az ügyfelekkel. 

M1 híradó
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • A „dollárbaloldal" továbbra is magyarellenes
  Gyurcsány Ferenc és a „dollárbaloldal" - úgy, ahogy korábban más nemzeti sorskérdések esetén - most is a magyar emberek érdekével szemben határozza meg a politikáját – fogalmaz Hollik István.
 • Életveszélyes az EP vérgőzös javaslata
  Hidvéghi Balázs azt mondta: a javaslat szövege egészen elképesztő állításokat és felhívásokat tartalmaz például a fegyverszállítások tekintetében, nemcsak üdvözli például a tankok Ukrajnába küldését, hanem kifejezetten felhív vadászrepülőgépek és nagy hatótávolságú rakétarendszerek szállítására is.
 • Erdélyben utakat zártak le a hóviharok miatt
  A Fogarasi-hasokban lavina temetett maga alá egy turistákkal teli menedékházat, vasárnap délelőtt még folyt a mentés. Vasárnap reggel mentőcsapat indult a mintegy 2000 méter magasan rekedt turisták kimentésére.
MTI Hírfelhasználó