Lecsúsztunk a halászati bizottságról
A halászati bizottságon kívül szinte minden testületbe sikerült delegálnunk valakit - mondta Pelczné Gáll Ildikó, aki szerint ez megbocsátható, hiszen tengerünk sincs, és a halászatunk sem jelentős.
2014. július 8. 12:08

A Fidesz EP-képviselője beszélt arról is: a britek tisztában vannak vele, hogy nem írhatják felül a csatlakozási törvényben foglaltakat, de belpolitikai üzeneteket fogalmazhatnak meg a kelet-európai munkavállalók jogainak tervezett korlátozásával.

Több mint 200 ezer új bevándorló telepedett le 2013-ig Nagy-Britanniában. Főleg a kelet-közép-európai országokból érkeznek, magasabban képzettek, olcsóbb bérért és sokkal keményebben dolgoznak, mint az angolok – jelentette ki Pelczné Gáll Ildikó, a Fidesz európai parlamenti képviselője, alelnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

A mostani belpolitikai üzenetek annak köszönhetők, hogy az angol munkaerőnek konkurenciája az olcsóbb és jobban képzett kelet-európai – magyarázta a politikus, aki szerint a britek tisztában vannak vele, hogy a csatlakozási törvényben rögzítetteket nem lehet egyoldalúan felülírni.

Beszélt arról is: Brüsszelben a bizottsági spektrumot sikerült lefedni, képviselőink majdnem minden testületben ott vannak, kivéve a halászati bizottságot, de ez talán megbocsátható, tekintettel arra, hogy tengernek híján vagyunk és Magyarországon nem túl jelentős a tengeri halászat. De talán majd öt év múlva… - tette hozzá.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Példátlan erőszakhullám sújtja Amerikát
  Chicagótól New Yorkig és Los Angelesig felrobbantak az utcák: újabb erőszak- és gyilkossághullám sújtja az Egyesült Államok nagyvárosait, különösen a feketék által lakott szegénynegyedeket – miközben több demokrata politikus is a rendvédelmi szervek ellen hergel, addig csecsemők és kisgyerekek is golyó általi halált halnak az utcákon.
 • Orbán: a vírus behurcolása ellen kell védekezni
  A koronavírus Magyarországra való behurcolása ellen kell védekezni, minden egyes újabb magyarországi fertőzésnél megtalálható ugyanis valamilyen külföldi "mozzanat" - mondta a miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádióban.
 • Az Árpád-házi dinasztia négy és fél évezredes DNS-e
  Az archeogenetikai vizsgálatok alapján az Árpád-házi királyok dinasztiája a mai Afganisztán északi részén, az ókori Baktria területén alakult ki 4500 évvel ezelőtt - közölte az emberi erőforrások minisztere pénteken, Budapesten.
MTI Hírfelhasználó