A liberális jogvédő szervezetek álljanak a kisebbségek mellé
A Fidelitas arra szólította fel a liberális és nemzetközi jogvédő szervezeteket, hogy a Kárpát-medencében élő magyar kisebbséget érő jogsértések ellen is emeljék fel szavukat.
2014. július 8. 17:28

A kormánypárt ifjúsági szervezete azt közölte, hogy értetlenül állnak az előtt, hogy a többi között az Amnesty International, a Magyar Helsinki Bizottság és a Társaság a Szabadságjogokért most hallgat, miközben máskor kiemelt figyelmet fordítanak a kisebbségeket érintő kérdésekre, az őket érő atrocitásokra.

Mint írták, azt várják ezen szervezetektől, hogy vessék latba nemzetközi kapcsolataikat és gyakoroljanak nyomást az Európai Unió intézményeire, hogy közösen állhassanak ki az őshonos kisebbségek ügye, védelme mellett.

A Fidelitas felidézte: a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) és az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniója (FUEN) európai polgári kezdeményezés keretében nemrég EU-szintű kisebbségvédelmi intézkedések bevezetését javasolta az Európai Bizottságnak. A bizottság elutasította a kezdeményezést, ezért az RMDSZ és a FUEN pert indított az Európai Bíróságon - tették hozzá.

Megjegyezték: a bizottság oldalán előbb Szlovákia, most pedig Románia lépett be a kisebbségek luxemburgi perébe. Magyarország a kisebbségi kezdeményezők oldalán áll, a Fidelitas támogatásáról biztosítja a kormányt és a Kárpát-medencében élő magyarokat ebben az ügyben - emelték ki, hozzátéve: bíznak abban, hogy a liberális és nemzetközi jogvédő szervezetek ezúttal is a kisebbségek jogainak védelme mellé állnak.

MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó