Terézváros: Hatvani távozását követeli a Fidesz
Hassay Zsófia Hunvald-effektusnak tartja azt, hogy a szocialista pártban többen is aktívan politizálnak, pedig jogerősen elítélték őket.
2014. július 10. 20:38

Vesse latba minden tekintélyét - ezt kérte a VI. kerület fideszes polgármestere az MSZP-től. Hassay Zsófia nyílt levélben kérte Kunhalmi Ágnestől, segítsen abban, hogy kivonuljon a politikából a kerületi szocialista képviselő, akit jogerősen elítéltek. 

A HVG-n jelent meg először az a nyílt levél, amiben Hassay Zsófia, a Fidesz VI. kerületi polgármestere felszólítja az MSZP budapesti elnökét, Kunhalmi Ágnest: vesse latba minden tekintélyét, hogy távozzon a közéletből a kerület szocialista képviselője, Hatvani Csaba, mert jogerősen elítélték hivatali visszaélés miatt. A politikust tavaly ősszel marasztalta el a bíróság, mert még szocialista alpolgármesterként részt vett az úgynevezett kerékbilincs-leszerelési ügyben.

Terézváros fideszes polgármestere szerint az MSZP-nek lépnie kell, és ki kell zárnia a pártból Hatvanit és mindazokat, akiket különböző ügyek miatt jogerősen elítéltek. "Ne maradjon csak a retorika szintjén a megtisztulási és megújulási folyamat. Azt várom, hogy nem indítanak olyan önkormányzati képviselő-jelölteket, akik jogerősen elítéltek, illetve nagyon komoly ügyekben vádlottak - mondta a Híradónak Hassay Zsófia.

A kormánypárti politikus nem először kéri az MSZP-t, hogy távolítsák el a politikából a jogerősen elítélt Hatvani Csabát. Most azért írt újabb levelet, mert új elnöke van Budapesten a pártnak, Kunhalmi Ágnes.

A Híradó kereste az MSZP-t és Kunhalmi Ágnest, hogy megtudja: szerintük is távoznia kell-e Hatvaninak, és ha nem, akkor ősszel újraindítják-e? Az MSZP nem válaszolt.

Kunhalmi Ágnest korábban szintén elítélték jogerősen. Ezt azelőtt vallotta be, hogy a tisztújításkor új budapesti elnöknek választotta a szocialista párt.

A párt frakcióvezető-helyettese, Lukács Zoltán néhány hete arról beszélt: nem vállalhat vezető szerepet az MSZP-ben az, akit jogerősen elítéltek.

Hunvald Györgyöt egy hete ítélték el jogerősen. Az MSZP még aznap bejelentette: a politikus nem vezetheti tovább a párt VII. kerületi szervezetét és lemond.

A Híradó az MSZP-től azt is szerette volna megtudni, szerintük hol a határ? Milyen jogerős ítéletekre vonatkozik, és milyen ítéletekre nem vonatkozik, hogy elítélt politikus nem vehet részt a párt életében? Az MSZP adásig nem reagált. 

hirado.hu - MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Orbán: nemzeti konzultáció kezdődik
  Nemzeti konzultáció kezdődik a koronavírusról és a gazdaság újraindításának intézkedéseiről - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
 • A járvány első hulláma hazánkban lecsengőben van
  A koronavírus-járvány első hulláma Magyarországon lecsengőben van, de a vírus más földrészeken még erősen terjed - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.
 • Erdő Péter: Pünkösdkor minden életre kel
  "Ne onnan kezdjük, ahol abbahagytuk!" – ezt kéri Erdő Péter. A bíboros, prímás a kényszerű bezártság tanulságainak levonása mellett arról a lehetőségről beszél, amelyet a mostani újrakezdés, életünk nyitottabbá válása tartogat számunkra.
MTI Hírfelhasználó