A jövő héten visszatér a nyárias időjárás
A jövő héten is többfelé lehet zápor, zivatar, de emellett egyre több lesz a napsütés. Néhol a leghidegebb órákban sem csökken 19 Celsius-fok alá a hőmérséklet.
2014. július 13. 16:46

Nappal 30 fok körüli maximumok várhatók - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn az ország legnagyobb részén több órára kisüt a nap. Emellett viszont akár többfelé - legkisebb eséllyel északkeleten - is kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok. A szél csak zivatar idején erősödik meg. A legalacsonyabb hőmérséklet 12-18, a legmagasabb hőmérséklet 25-30 fok között valószínű.

Kedden főként a nyugati és a középső területeken valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, néhol megerősödik, zivatar idején viharossá is fokozódhat. A minimumhőmérséklet 13-18 fok között valószínű. Nappal 27-31 fokig melegszik a levegő.

Szerdán, csütörtökön és pénteken a sok napsütés mellett szórványosan zápor, zivatar is előfordulhat. A szél többfelé megerősödik, zivatarkor viharos is lehet. A leghidegebb órákban mindhárom napon 14-19 fok várható, a nappali maximumok 27-31 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap is sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet 14-19, a legmagasabb hőmérséklet 28-31 fok között alakul - olvasható az előrejelzésben.

mti
  • Miért félnek Trumptól még mindig?
    Aki alternatív világértelmezési keretet és fogalom-készletet merészel használni, azt egész egyszerűen kitiltják minden létező platformról, és ezzel volt valóság, nincs valóság, egy gonddal kevesebb.
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
MTI Hírfelhasználó