Rajtol a vízilabda Eb
Hétfőn kezdődik a vízilabda Európa-bajnokság a Margitszigeten. A nemzetközi közvetítést az MTVA biztosítja, a magyar meccseket az M1, a Kossuth Rádió és a telesport.hu is minden alkalommal élőben közvetíti.
2014. július 14. 17:06

Hétfőtől a Hajós Alfréd uszodában küzd meg 8 női és 12 férfi csapat az Eb-címért. A sportközpontot 800 millió forintból újították fel, hogy alkalmas legyen a kontinenstorna megrendezésére."A medence oldalán lévő lelátókat felújították, de dolgoztak a világításon és a hangosításon is" - mondta a Híradónak Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője.

Az MTVA mintegy 100 fős stábja is lázasan készül az Eb-re. Azért, hogy minden mozdulat jól látszódjon a képernyőn, két víz alatti és két szuperkamerát is használnak a lassításokhoz. Ezek háromszor annyi képet rögzítenek egy másodperc alatt, mint egy hagyományos kamera. A helyszínen hatezren kísérhetik figyelemmel a meccseket, majdnem kétszer annyian, mint 13 évvel ezelőtt, amikor utoljára volt Budapesten vízilabda Eb.

A magyar férfi csapat szövetségi kapitánya egyelőre nem bocsátkozik jóslásokba együttese végső helyezését illetően. Benedek Tibor azt mondta, mindig a soron következő mérkőzésre összpontosítanak. "A csapat felkészült, és most elsősorban a spanyol mérkőzésre koncentrál, ami a csoportban az egyik legfontosabb összecsapásunk" - nyilatkozta Benedek.

Az M1, a Kossuth Rádió és a telesport.hu a magyar mérkőzéseket élőben közvetíti. A női válogatott rendszerint este fél 6-tól, míg a férfiak fél 9-től játszanak. Az MTVA stábja a következő két hét alatt mind a 64 összecsapást rögzíti, az interneten pedig valamennyit élőben lehet majd követni.

M1/Híradó
MTI Hírfelhasználó