Gulyás: provokálni mentem Gyurcsányék tüntetésére
Provokálni mentem a Demokratikus Koalíció hétvégi tüntetésére – mondta Gulyás Márton az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Gréczy szerint Gulyás szétverte a demonstrációt.
2014. július 15. 11:20

A Humán Platform elnöke szerint nem az a fontos, hogy őt milyen ütések érték a demonstráción, hanem az, hogy a DK szimpatizánsok darabokra tépték a transzparenst, amivel érkezett, amelyen az állt, hogy „cigányozás helyett baloldali megoldás”.

Az aktivista elmondta: a Demokratikus Koalíció Pásztor Albert miskolci jelölése óta rasszista politizálást folytat. Hozzátette: akciójával az volt a célja, hogy egy magát demokratikusnak gondoló párt vegye észre, hogy a mostani politikája nem demokratikus, hanem rasszista. Ha a cigány szót helyettesítenénk, mondjuk zsidóval, akkor az összes párt egyként állna fel ez ellen – vélekedett.

Gulyás Márton szerint ma Magyarországon a cigányozós retorika legitim lett, ha a demokratikus erők is ezt folytatják, akkor nem marad hely az antirasszista beszédnek, ami fontos lenne. A Humán Platform elnöke elmondta: nem hinné, hogy Gyurcsány Ferenc rasszista lenne, de a DK színpadán magyarokról és cigányokról beszélt. Ez megkülönböztetés, ami azt erősíti, hogy két nép versenyez egymással – fogalmazott. Az aktivista kijelentette: nem a népcsoportról kell beszélni, hanem a bűnözésről. Hozzátette: az ELTE kutatása azt bizonyította, hogy az azonos helyzetben lévő cigány és nem cigány emberek között nincs különbség a bűnelkövetésben. Nem tudom, hogy Pásztor Albert rasszista-e, de rasszista gondolkodásra vallanak korábbi mondatai – fogalmazott.

Gulyás kijelentette: hülyeség, hogy az Együtt-PM irányította volna az akcióját. A Humán Platform vezetője elmondta: valóban találkozott az Együtt-PM munkatársával, Kalocsai Kingával, akivel váltott is néhány szót, mert jóban vannak, de ő nem volt része ennek az akciónak. Hozzátette: ez a fajta paranoid logika a szocialista rendszert idézi, pont azt, ami miatt a rendszerváltás is volt.   

Gréczy: Gulyás szétverte a DK tüntetését

Gulyás Márton szétverte a Demokratikus Koalíció hétvégi tüntetését, mert senki sem arról beszél, ami a rendezvényen történt, hanem arról, hogy őt ott inzultus érte, amit most is nagyon sajnálunk – ezt már Gréczy Zsolt mondta az Egyenes Beszédben, közvetlenül Gulyás után.

A Demokratikus Koalíció szóvivője szerint Gulyás Márton máshogy is kifejezhette volna a nemtetszését, nem kellett volna befúrnia magát a tömegbe, ahol a tömegpszichózis miatt elcsattant egy-két pofon. A politikus kijelentette: a DK feljelentést is tett az ügyben, és ha kiderül, hogy egy párttag ütötte meg Gulyás Mártont, akkor őt ki fogják zárni a DK-ból.

Pásztor Albert jelölésével kapcsolatban azt mondta: bíznak benne, hogy a volt miskolci rendőrkapitány jó jelölt, aki toleranciát hirdetett a városban. Gréczy Zsolt hangsúlyozta: Pásztor Albert Miskolcon feddhetetlen embernek számít. Hozzátette: néhány éve szerencsétlenül fogalmazott, de emiatt nem kellene megbélyegezni. A DK szóvivője elmondta. reméli, hogy az ellenzéki együttműködés nem szenved majd csorbát a kialakult helyzet miatt.

atv.hu
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó