Csepelről érkezik a Gyurcsány-gárda?
Demokrata Ellenállás néven gyorsan hadra fogható, polgári engedetlenségi és politikai akciókat szervező csoport alakul a Demokratikus Koalíción (DK) belül.
2014. július 17. 10:45

Az új csoport vagy mozgalom gyökerei az SZDSZ-hez nyúlnak vissza, de sokkal konfrontálódóbb lesz: a taxisblokád szellemét felelevenítve flashmobokat, előre be nem jelentett tüntetéseket, illetőleg más Fidesz- és kormányellenes akciókat fog szervezni – írta a Csepel.info.

A portál úgy tudja, a Demokrata Ellenállás csoport – nevéhez méltóan – elsősorban nem „vékonyka liberális fiúcskákat toboroz”, hanem kemény fellépésre képes, „elkötelezett és erős demokratákat”. A szituációs, jogi és önvédelmi gyakorlatokat is magában foglaló felkészítés már javában folyik, a csoport bázisa pedig a csepeli DK lehet. A portál szerint az egyik szakértőnek a csepeli DK egy tagját kérték fel, aki a párt legtöbb rendezvényén ott van. Az önvédelmi sportokban járatos férfi nemegyszer vigyázott Gyurcsány Ferenc testi épségére, egy alkalommal pedig rátámadt a Hír TV stábjára.

– Megkérdeztem, Csepelen mindenki tudja, hogy ezt a „kiadványt” Ábel Attila csepeli alpolgármester szerkeszti… Egy szó nem igaz a cikkből – így reagált Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Cink.hu Demokrata Ellenállással kapcsolatos kérdéseire. Tény ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc már júniusban bejelentette: ősztől rendszeresen az utcára mennek az Orbán-kormány ellen, amely szerinte még a hivatali idő kitöltése előtt bukni fog.

– Ha a miniszterelnök azt gondolja, hogy az ellenzék csak magával foglalkozik, vagy hogy nincsen tíz- vagy akár százezer ember, aki elégedetlen a kormányzással, akkor téved – indokolta a DK elnöke az ATV-ben, hogy miért indították el az „ellenállás napja” elnevezésű demonstrációsorozatot. Ennek szombati nyitányán többször megütötték, ágyékon rúgták, leköpték Gulyás Mártont, majd égő cigarettacsikket dobtak a táskájába. A kormányellenességéről ismert Krétakör, illetőleg a Humán Platform nevű szervezet vezetője egy „Cigányozás helyett baloldali megoldást” feliratú táblát tartott a magasba, utalva a baloldal miskolci polgármesterjelöltje körüli vitára. Gyurcsányék legközelebb szeptember 6-án vonulnak az utcára.

Magyar Nemzet nyomán
  • Deák: Gyurcsány politikai strómanja Karácsony
    Belsős információk alapján ma már sok baloldali politikus megbánta, hogy belementek az előválasztásba, hiszen egy sima aláírásgyűjtéssel is megcsinálhatták volna az adatgyűjtést, nem kellett volna ekkora felhajtás hozzá – mondta a Magyar Hírlapnak Deák Dániel politikai elemző.
  • Még mindig nyomoz a NAV a Momentumnál
    A mai napig nem sikerült tisztáznia magát a Momentumnak, amellyel szemben a NAV még 2019 telén indított nyomozást költségvetési csalás gyanújával. A párt a 2018-as kampányra kapott több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel nem tudott elszámolni.
  • Államfőnk a családok védelméről beszélgetett a pápával
    A köztársasági elnök a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában a Szépművészeti Múzeum Román Csarnokában zajlott beszélgetésről elmondta, ez volt az ötödik alkalom, hogy találkozott a szentatyával, és a harmadik olyan találkozó, ahol hosszabb tárgyalást tudtak folytatni.
MTI Hírfelhasználó