Csepelről érkezik a Gyurcsány-gárda?
Demokrata Ellenállás néven gyorsan hadra fogható, polgári engedetlenségi és politikai akciókat szervező csoport alakul a Demokratikus Koalíción (DK) belül.
2014. július 17. 10:45

Az új csoport vagy mozgalom gyökerei az SZDSZ-hez nyúlnak vissza, de sokkal konfrontálódóbb lesz: a taxisblokád szellemét felelevenítve flashmobokat, előre be nem jelentett tüntetéseket, illetőleg más Fidesz- és kormányellenes akciókat fog szervezni – írta a Csepel.info.

A portál úgy tudja, a Demokrata Ellenállás csoport – nevéhez méltóan – elsősorban nem „vékonyka liberális fiúcskákat toboroz”, hanem kemény fellépésre képes, „elkötelezett és erős demokratákat”. A szituációs, jogi és önvédelmi gyakorlatokat is magában foglaló felkészítés már javában folyik, a csoport bázisa pedig a csepeli DK lehet. A portál szerint az egyik szakértőnek a csepeli DK egy tagját kérték fel, aki a párt legtöbb rendezvényén ott van. Az önvédelmi sportokban járatos férfi nemegyszer vigyázott Gyurcsány Ferenc testi épségére, egy alkalommal pedig rátámadt a Hír TV stábjára.

– Megkérdeztem, Csepelen mindenki tudja, hogy ezt a „kiadványt” Ábel Attila csepeli alpolgármester szerkeszti… Egy szó nem igaz a cikkből – így reagált Gréczy Zsolt, a DK szóvivője a Cink.hu Demokrata Ellenállással kapcsolatos kérdéseire. Tény ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc már júniusban bejelentette: ősztől rendszeresen az utcára mennek az Orbán-kormány ellen, amely szerinte még a hivatali idő kitöltése előtt bukni fog.

– Ha a miniszterelnök azt gondolja, hogy az ellenzék csak magával foglalkozik, vagy hogy nincsen tíz- vagy akár százezer ember, aki elégedetlen a kormányzással, akkor téved – indokolta a DK elnöke az ATV-ben, hogy miért indították el az „ellenállás napja” elnevezésű demonstrációsorozatot. Ennek szombati nyitányán többször megütötték, ágyékon rúgták, leköpték Gulyás Mártont, majd égő cigarettacsikket dobtak a táskájába. A kormányellenességéről ismert Krétakör, illetőleg a Humán Platform nevű szervezet vezetője egy „Cigányozás helyett baloldali megoldást” feliratú táblát tartott a magasba, utalva a baloldal miskolci polgármesterjelöltje körüli vitára. Gyurcsányék legközelebb szeptember 6-án vonulnak az utcára.

Magyar Nemzet nyomán
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó