Az olimpiai bajnokot is kipipálta a Benedek-csapat
Fordulatos, látványos meccset nyert meg a válogatott Horvátország ellen. Hárai csavarja döntött.
2014. július 21. 22:19

A margitszigeti vízilabda Európa Bajnokságon a világbajnok magyar férfi vízilabda válogatott az olimpiai bajnok Horvátország csapatával találkozott. A magyar válogatott csoportelsőként már a legjobb négy között volt. A mérkőzésen teltház, 6000 ember várta az újabb magyar győzelmet. Ám mégsem úgy kezdődött, ahogy a közönség várta: Milakovic megszerezte a horvátoknak a vezetést, amelyre Varga Dani igyekezett válaszolni, de Pavic kapus a helyén volt. Az első negyedben egyáltalán nem találtuk a horvát hálóőr ellenszerét. A védekezésünk rendben volt: egy blokkoló kéz vagy Nagy Viktor mindig odaért, ám 3 perccel a vége előtt egy a róla kipattanó labda került a kapunkba Sukno révén (0-2).

Az első negyed végén így kétgólos hátrányba kerültünk. A második negyed elején egy Setka gól repítette tovább a horvátokat. (0-3), Hosnyánszki a 9. lövésünkből végre már betalált, de Pavic ebbe is belekapott. Majd Erdélyi lőtt a kapuba (2-3). Végre megérkeztünk mi is a mérkőzésbe, 4:40-nél Szívós egalizált, az ellentámadásból azonban Hosnyánszki szabálytalanságáért 5 méterest ítélt a bíró, amit Jokovic lőtt a kapuba. Erre még a negyed előtt a Rijekából hazaérkező Varga Dénes válaszolt (4:4) A csata méltó volt a világ- és olimpiai bajnok csatájának, döntőnek is beillett volna.

A harmadik negyedben remekül teljesített a magyar csapat védekezésben, annak ellenére, hogy Hosnyánszki után Gór Nagy Miklós is kipontozódott. A mieink először Madaras révén szerezték meg a vezetést, erre azonban Sukno válaszolt. Remek csata volt a záró negyedre 5-5-tel mentek a felek. A csoport második helyéhez Horvátországnak győznie kellett, ám a negyed nem így indult, Tóth Márton góljával ismét mi szereztük meg a vezetést (6-5). Erre még Muslim válaszolni tudott, parázs csata volt 1 perccel a vége előtt Hárai csavarja a kapuban kötött ki (7-6). A magyar válogatott remek meccset vívott a horvát csapattal, amelyen egy góllal diadalmaskodott, így 100 százalékkal nyerte meg a csoportját. Ellenfele az elődöntőben a szerdai Olaszország-Horvátország meccs nyertese lesz.

P.A.
MTI Hírfelhasználó