Kajak-kenu vb - a fél török csapat magyar
A negyvenfős magyar csapat tagjai mellett további nyolc olyan versenyző szerepel a moszkvai kajak-kenu világbajnokságon, aki korábban magyar színekben küzdött.
2014. augusztus 8. 12:02

Mindannyian kajakosok, s közülük többen nyertek világ- és Európa-bajnoki címet Magyarországnak.

Ilyen például a K-4 1000 méteren kétszeres vb-győztes (2006, 2007) Keresztesi Alexandra, aki öt éve ment feleségül az argentin Miguel Correához, 2010 óta szerepel a dél-amerikai ország válogatottjában, az orosz fővárosban pedig K-1 500 méteren indul. Párja is itt van Moszkvában, ő K-2 200 méteren áll rajthoz.

Faldum Bereniké "évek óta bolgár". A korábbi maratoni világbajnok versenyző szombaton 5000 méteren szerepel a mostani vb-n, a hosszú távú verseny mezőnyében ott lesz korábbi párostársa, Csay Renáta is, akivel 2010-ben együtt nyertek vb-t.

A női K-1 1000 méter szintén szombati döntőjében három magyar is versenyez, az Ausztráliából idén hazatért Csipes Tamara Magyarországot, a világ- és Európa-bajnok Ruzicic-Benedek Dalma Szerbiát, a 18 éves Simon Rebeka pedig Nagy-Britanniát képviselve. Utóbbi kajakos a kiváló edző, Simon Miklós lánya, 11 esztendős korában költözött a család Angliába. Simon Miklós korábban Benedek Dalma, Kozák Danuta és Szabó Gabriella trénere is volt, 2012 óta pedig a lánya felkészülését is irányítja.

A férje révén szerb állampolgár Benedeken kívül Holpert Ervin és Bedőcs Krisztina is Szerbia csapatát erősíti Moszkvában. Előbbi Újvidéken született, s először Magyarországon próbált bekerülni a válogatottba, de miután ez nem sikerült neki, visszatért Szerbiába. Utóbbi korábban a magyar maratoni válogatott tagja volt, majd ausztriai kitérő után tavaly óta szerepel a délszláv csapatban.

És végül: a vb-n induló négytagú török együttes fele magyar, miután tavaly óta a korábbi világbajnok, rutinos Gyökös Lajos és a fiatal, Universiade-bronzérmes Seprényi Sára is náluk kajakozik.   

MTI
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
  • Az egyházak jelenléte a járvány idején is eleven
    Az egyházak társadalmi jelenléte a koronavírus-járvány idején is élő, eleven maradt - mondta a köztársasági elnök a magyarországi történelmi egyházak vezetőinek tiszteletére rendezett adventi ebéden kedden a Sándor-palotában.
  • Politikai nyilatkozatot nyújtott be a parlamentnek a KDNP
    Politikai nyilatkozatot nyújtott be az Országgyűlésnek a KDNP, hogy utasítsák el a migrációt és a genderszemléletet is pozitív színben feltüntető megállapodást.
MTI Hírfelhasználó