Kocsis: Komolytalan Falus jelöltsége
Komolytalannak nevezte Falus Ferenc főpolgármester-jelöltségét a Fidesz kommunikációs igazgatója.
2014. augusztus 10. 10:34

Kocsis Máté szombaton a Hír Televízió P8 című műsorában a baloldali ellenzéki pártok egyeztetésére azt mondta: olyan "együgyű", "bugyuta" nem lehet a magyar baloldal, hogy egy nyár alatt megneveznek tizenhét főpolgármester-jelöltet. Vagy elvtelenségről vagy ostobaságról van szó - vélekedett. "Megint a nemlétező helyeket osztogatják", ugyanabba a hibába esnek, mint az országgyűlési és az európai parlamenti választáson - fogalmazott a kormánypárti politikus, kiemelve: egy dologról nem esett még szó, hogy mi a programjuk, mi lesz Budapesttel, a kerületekkel.

Felvetette, az emberek vajon kiből nézik ki a közösségi közlekedés problémáinak kezelését: a 24 éves városvezetői tapasztalattal rendelkező Tarlós Istvánból, vagy egy bukott tisztifőorvosból. Úgy vélte: a baloldal jelöltállítása tiszteletlenség a választókkal szemben. "Ez nem egy pártbuli, egy kommunista ifjúsági világtalálkozó, ahol mindenki jól érzi magát és jelöljünk ilyen kamutisztségekre embereket, ez a nemzet fővárosa" - hangoztatta Kocsis Máté.

Utalt arra is, hogy ettől még sok kerületben lehet szoros az eredmény. Horváth Csaba szocialista politikus főpolgármester-jelöltségéről pedig azt mondta: az MSZP fővárosi frakcióvezetőjeként tisztességesen végigcsinálta ezt a négy évet, mondott rengeteg "ökörséget" ebben az időszakban, de mégiscsak tette a dolgát és a legvégén a sajátjai húzták vissza.

Kocsis Máté - aki Józsefváros polgármestere - kijelentette azt is, hogy rendet szeretne a főváros VIII. kerületében és annyi terhet vállalni a városok problémáiból, amennyi a Józsefvárosra tartozik. A hajléktalanokról és a droghasználókról szólva leszögezte: a városrész képes a saját elesettjeiről gondoskodni, de más városokéról nem.

A politikus kiemelt feladatként beszélt a közbiztonság javításáról, amelynek része, hogy ősszel 180 teljesen új térfigyelő kamerát helyeznek ki Józsefváros utcáira, ezek között a meglévő 115-öt is lecserélik. A kamerarendszer kapcsán kialakult vitára utalva leszögezte: a rendszer jelen állapotában nem tartalmazza az arcfelismerő szoftvert, de alkalmas arra, hogy később valóban telepíthető legyen hozzá, amennyiben a jogszabályi környezet adott lesz. Azt mondta: baloldali politikusok és "egy-két esze vesztett baloldali újságíró" már most az emberi jogok sérülésétől tart, miközben nincs is ilyen funkció a kamerarendszerben.

Kocsis Máté szerint a józsefvárosi emberekben nagy a vágy a rend iránt. Mint mondta, nagyon sok olyan döntést hoztak, amit korábban nem akartak, nem mertek, vagy nem tudtak megcsinálni a kerületben. Példaként említette a józsefvárosi piac bezárását, a Teleki téri létesítmény átalakítását. Megjegyezte ugyanakkor: "nem vagyunk kész, rengeteg dologgal elégedetlen vagyok a mai napig".

hirado.hu - MTI
  • Jog-ÁVH
    Amíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek.
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
MTI Hírfelhasználó