Elhúzódó korrupciós nyomozások
Hat 2010 előtti korrupciós jellegű ügy nyomozását hosszabbította meg nemrég az ügyészség, s még több évek óta zajló büntetőeljárás elhúzódása várható. Gyanúsítás még egyik esetben sem történt, de az önkormányzati választásra összeállt balliberális pártok jelöltjei közül többen is érintettek lehetnek.
2014. augusztus 16. 10:00

Molnár Gyulát, Újbuda volt szocialista polgármesterét, aki most az MSZP és a DK jelöltjeként indul, két büntetőügyben is megkereshetik a nyomozók. A Kopaszi-gát melletti ingatlan átjátszása miatt indult perben májusban bizonyítottság hiányában felmentett Molnár volt ugyanis a 2010-es választásra csődbe vitt Újbuda Torna Club (ÚTC) elnöke. – A hűtlen kezelés bűntette miatt indított nyomozás tegnap lejárt határidejét november 15-ig hosszabbították meg – közölte lapunkkal Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivője. Az eljárásban továbbra sincs gyanúsított, hasonlóan a Bikás parki Újbuda sportcentrum-beruházás miatt zajló nyomozáshoz, amelynek szeptember 8-án lejáró határideje az ügyészség szerint meghosszabbítható. Utóbbi ügyben a volt MSZP-s polgármester kötötte a szerződéseket, amelyek alapján a kerületet több száz millió forintos kár érhette.

Mint megírtuk, a balliberálisok ferencvárosi jelöltje, a volt SZDSZ-es polgármester, Gegesy Ferenc is kellemetlen kérdéseket kaphat a hatóságoktól a továbbra is zajló nyomozásokban. Gegesy volt felelős a tavaly átadott Budapest Music Centerhez kapcsolódó ingatlanügyletekért, s az ő idején értékesítettek tovább két, sokhektáros egykori HM-ingatlant, amelyek miatt részben már vádat emeltek, az önkormányzat szerepét pedig elkülönítetten vizsgálják.

A Rác fürdő beruházásához kapcsolódó, a Magyar Fejlesztési Bank által nyújtott állami hitelek ügyében a nyomozók akár megkérdezhetik a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. volt felügyelőbizottsági elnökét a most október 30-ig meghosszabbított eljárásban. Az MSZP-s Somlyódi Csaba most Kőbányán listavezetőként indul, és a gyógyfürdők beléptetési rendszerének beszerzéséről is tudhat, amely ügyben a nyomozást november 9-ig hosszabbították meg.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.

MNO - Magyar Nemzet
MTI Hírfelhasználó