A Fidesz készen áll a megmérettetésre
A Fidesz szervezetileg teljesen felkészült az októberi önkormányzati választásra, a kormánypárt készen áll a megmérettetésre – közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2014. augusztus 24. 16:37

Nyitrai Zsolt elmondta, hogy a Fidesz–KDNP 1167 településen indít polgármesterjelöltet: 893 helyen Fidesz–KDNP-s jelölt indul, míg 274 településen független jelöltet támogatnak a kormánypártok. Polgármester- és önkormányzatiképviselő-jelöltjeik legfontosabb célkitűzésének a gazdaságélénkítést és a munkahelyteremtést nevezte.

A fideszes politikus arról is beszélt, a kormánypártok célja, hogy a leggyorsabban és a legtöbb támogatói aláírást gyűjtsék össze. Ez most is reális terv, hiszen a Fidesz–KDNP önkormányzati választási kampányát újra százezer önkéntes segíti – tette hozzá, megjegyezve, a kampány aláírás-gyűjtési időszakát – amely hétfőtől szeptember 8-ig tart – arra használják majd fel, hogy a lehető legtöbb személyes találkozót bonyolítsák le a választókkal.

Negyvenkilenc nap múlva, október 12-én a magyar emberek arról döntenek, merre menjen tovább a főváros, merre menjenek tovább a megyék, a városok és a falvak – mondta Nyitrai Zsolt, aki szerint az önkormányzati választás tétje az, hogy „végleg magunk mögött tudhatjuk-e a Gyurcsány- és a Bajnai-korszakot” és folytatódik-e a munka az önkormányzatokban.

A Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója kérdésre közölte azt is, hogy klasszikus kampányeszközöket használnak majd – így például különböző tájékoztató kiadványokat, szórólapokat, plakátokat –, de a legfontosabbnak a közvetlen kapcsolatfelvételt tartják. Kampányuk költségvetését a jogszabályokban előírt időben hozzák nyilvánosságra, de „alapvetően egy olcsó és szerény kampányra készülünk” – mondta.

MTI nyomán
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó