Tarlós-klónok akarják leváltani Tarlóst
Nem Tarlós István leváltását kellene a főpolgármester-jelölteknek célul kitűzni, hanem Budapest élhetőbbé tételét - véli Schmuck Andor.
2014. augusztus 27. 10:00

A Szociáldemokraták MPP-jának elnöke a köztévében azt mondta: a baloldali pártok megint nem értékalapon működnek együtt, hanem hatalomtechnikai koalíciót kötöttek, ami már a választások éjszakáján szét fog esni. Reményét fejezte ki, hogy a baloldal képes lesz enyhíteni Horn Gyula hiányát, és visszatalál a gyökereihez.

A baloldalra nagyon ráférne egy olyan államférfi, mint Horn Gyula volt. Bízzunk benne, hogy az ő hiányát egyszer sikerült pótolni a baloldalnak – jelentette ki Schmuck Andor, a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártjának elnöke az M1 Ma reggel című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy ezzel a Falus Ferenc polgármester-jelöltségére célzott-e, azt válaszolta: méltatlan lenne bárkit Horn Gyulához hasonlítani a mostani baloldali vezetésből, beleértve önmagát is.

Úgy vélte: az önkormányzati választások előtt ugyanaz történik, mint ami az országgyűlési választások előtt történt, hatalomtechnikai megállapodást kötnek a baloldali pártok, de semmilyen közös érték mellett nem állnak ki, ez pedig a választók becsapása. Mivel ezek a pártok nem értékalapon állapodtak meg, a koalíciójuk már a választás éjszakáján szét fog esni – prognosztizálta.

Megemlítette, hogy pártja „Jól lakni és jóllakni” programját megküldték a baloldali szervezeteknek, azok azonban válaszra sem méltatták azt, így pedig nehéz lenne értékalapon összefogni. Ezután a civil szervezetkehez fordultak, és a Magyar Nők Szövetségével három hét tárgyalás után megállapodtak. Ha értékek mentén akarunk együttműködni, akkor az nem lehet pozícióharc, ezért is lépett vissza Árok Kornél, és álltak be Fürst Izabella mögé – magyarázta Schmuck Andor, aki szerint a többi főpolgármester-jelölt Tarlós-klón. Van Tarlós light, van Tarlós 2.0 – fogalmazott a pártelnök.

Úgy vélte: nem Tarlós István leváltását kellene célul kitűzni, hanem azt, hogy Budapest egy élhető főváros legyen. Az ellenzéki erők nem veszik észre, hogy nem működik az a retorika, miszerint minden, ami eddig volt, rossz. Igenis el kell ismerni a teljesítményeket, és rá kell mutatni arra, mit lehetne jobban csinálni – hangoztatta.

Nem lehet a választókat becsapni. Nem lehet a baloldali választónak azt ígérni, hogy majd kap valamilyen sikerélményt, közben aki nyer, már azon gondolkodik, hogyan fog majd a többi párttal elbánni. A baloldali pártok nincsenek egymással beszélőviszonyban, az MSZP elnöke, Tóbiás József pedig nem is ismeri a közös főpolgármester-jelöltet, Falus Ferencet – hívta fel a figyelmet.

Schmuck Andor ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a szocialisták új elnöke talán világossá tudja tenni, az MSZP nem egy neoliberális párt, és megpróbálnak visszatérni a gyökerekhez.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó