Nagy baloldali összeveszés: nincs közös jelölt Nagykanizsán
Nem vezettek eredményre az ellenzéki pártokkal és civil szervezetekkel folytatott tárgyalások, ezért úgy döntött a Magyar Szocialista Párt nagykanizsai szervezete, hogy önállóan indít polgármesterjelöltet és képviselőjelölteket – közölte szerdán sajtótájékoztatón az MSZP városi elnöke.
2014. augusztus 27. 16:51

Böröcz Zoltán azt mondta: a polgármesteri tisztért Fodor Csabát, a párt Zala megyei elnökét, jelenlegi nagykanizsai önkormányzati képviselőjét indítják. A tíz kanizsai választókerületben olyan jelölteket állítottak, akiknek egy része korábban is részt vett a városi közgyűlés munkájában, köztük Tüttő Istvánt, aki alpolgármester és polgármester is volt szocialista színekben.

A városi elnök úgy fogalmazott: az MSZP nem tehetett mást, mint hogy önállóan indul, mert a tárgyalópartnerektől kapott javaslatok „önfeladást” jelentettek volna. Hozzátette, hisznek abban, hogy legalább hosszabb távon felismerik az emberek, hogy a baloldali értékekre szükség van.

Nekik nem verseny

Mint mondta: az ajánlások gyűjtését a nevek és listák keddi véglegesítése után kezdték el, de nem akarnak senkivel versenyre kelni.

Fodor Csaba polgármesterjelöltként úgy vélekedett, hogy Nagykanizsa olyan baloldali város, ahol sikerül többséget szerezni és leváltani az eddigi városvezetést. Meglátása szerint egyebek mellett át kell világítani Nagykanizsa gazdasági helyzetét, intézményrendszerének stratégiát kell meghatározni, és számos feladat adódik a sport területén is.

Mi lesz még?

Miskolc korábbi MSZP-s alpolgármestere, Fedor Vilmos azért hagyta ott a pártot, mert felesége a baloldal által támogatott Pásztor Alberttel szemben indul az önkormányzati választáson.

A szocialisták önállóan indulnak Debrecenben és a többi hajdú-bihari településen. A megyeszékhelyen Madarasi István 54 éves vállalkozót, jelenlegi önkormányzati képviselőt indítják polgármesterjelöltként, mivel az Együtt–PM Szövetség jelöltje visszalépett a helyi MSZP-sek szerint, a DK pedig a program helyett a személyi ambíciókat helyezte előtérbe, ezért nem jutottak eredményre az egyeztetések.

Áll a balliberális bál a főváros ötödik kerületében is. Steiner Pált azért nem indította tavasszal az országgyűlési választáson az MSZP, mert őt szánták a Belváros polgármesterjelöltjének. A jelenleg is bizonytalan összefogás alapján azonban ebben a városrészben az együtt–PM-es Juhász Péter indulhatna, így Steiner két szék között a pad alá eshet.

MTI
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó