Újabb három devizahiteles per lesz ma
A Fővárosi Törvényszék ma három újabb pénzügyi intézmény, egy bank, egy pénzügyi vállalkozás és egy lízingcég devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja.
2014. szeptember 4. 10:23
A bíróság a Budapest Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a CIB Lízing Zrt. keresetéről tárgyal csütörtökön. A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség- vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a törvényi határidőig 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben szeptember 2-i adatok szerint 18 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

Eddig hét perben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, a felperesi kereseteket elutasította, kivéve a Magyar Cetelem Bankét, amelynek részben helyt adott.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó