Újabb három devizahiteles per lesz ma
A Fővárosi Törvényszék ma három újabb pénzügyi intézmény, egy bank, egy pénzügyi vállalkozás és egy lízingcég devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja.
2014. szeptember 4. 10:23
A bíróság a Budapest Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a CIB Lízing Zrt. keresetéről tárgyal csütörtökön. A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség- vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a törvényi határidőig 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben szeptember 2-i adatok szerint 18 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

Eddig hét perben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, a felperesi kereseteket elutasította, kivéve a Magyar Cetelem Bankét, amelynek részben helyt adott.

MTI nyomán
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó