Újabb három devizahiteles per lesz ma
A Fővárosi Törvényszék ma három újabb pénzügyi intézmény, egy bank, egy pénzügyi vállalkozás és egy lízingcég devizahiteles törvénnyel kapcsolatos keresetét tárgyalja.
2014. szeptember 4. 10:23
A bíróság a Budapest Bank Zrt., az UCB Ingatlanhitel Zrt. és a CIB Lízing Zrt. keresetéről tárgyal csütörtökön. A perekben arról kell döntenie a törvényszéknek, hogy tisztességesek-e a magyar állam ellen pert indító pénzügyi intézmények egyoldalú szerződésmódosítást - például kamat-, költség- vagy díjemelést - lehetővé tevő rendelkezései az általános szerződési feltételekben.

A Fővárosi Törvényszék sajtótitkárságának tájékoztatása szerint a törvényi határidőig 79 keresetlevél érkezett a Fővárosi Törvényszék Gazdasági Kollégiumához. Ezek közül 42 keresetlevelet utasítottak el idézés kibocsátása nélkül. Az alaki, formai, illetve egyéb okok miatt elutasított keresetlevelek közül a törvényes határidőben szeptember 2-i adatok szerint 18 pénzügyi intézmény nyújtotta be újra a keresetlevelét.

Eddig hét perben hozott ítéletet a Fővárosi Törvényszék, a felperesi kereseteket elutasította, kivéve a Magyar Cetelem Bankét, amelynek részben helyt adott.

MTI nyomán
  • Létező és leküzdhetetlen a kettős mérce az EU-ban
    Létező és jelenleg sajnos leküzdhetetlen jelenségnek nevezte a kettős mércét az Európai Unióban (EU) Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő hétfőn egy budapesti rendezvényen.
  • Kenya kész budapesti diplomáciai képviseletet nyitni
    Kenya erősíteni kívánja közép-európai jelenlétét, ezért készen áll arra, hogy minél hamarabb diplomáciai képviseletet nyisson Budapesten - hangzott el hétfőn Nairobiban, amikor Uhuru Kenyatta köztársasági elnök Áder Jánossal tárgyalt. A államfő többnapos látogatásra érkezett Kenyába, a kelet-afrikai ország függetlenné válása óta elsőkét a magyar köztársasági elnökök közül.
  • Újévi üdvözlet a német Abszurdisztánból
    Németország önkívületi állapotban van: németként évek óta úgy érzem már, hogy infantilis emberek ültek a nyakamra.
MTI Hírfelhasználó