Elözönli az országot a Fidesz
Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai: több mint 250 lakossági fórumot tartanak majd az önkormányzati választási kampány részeként - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2014. szeptember 7. 12:39

Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampányának három szintje lesz: települési, fővárosi és megyei közgyűlési - közölte.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze - jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt, ez tudomása szerint "egyedülálló a pártok között". Megjegyezte, országszerte több mint 1100 polgármester- és több mint négyezer önkormányzatiképviselő-jelöltjük van, akik kormánypárti jelöltként vagy függetlenként, de a pártszövetség támogatásával indulnak.

Nyitrai Zsolt hozzátette: az aláírások gyűjtését szeptember végéig biztosan folytatják a választókkal kialakítandó közvetlen párbeszéd érdekében, és így a hónap végén adnak tájékoztatást arról, hány aláírást gyűjtöttek összesen.

MTI
  • Nőni fog a nyomás a határon
    A magyar déli határon próbálnak bejutni azok, akik elhagyják Afganisztánt; nőni fog a nyomás a határon - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Röszkén, miután cseh kollégája, Andrej Babis társaságában ellátogatott a magyar-szerb határhoz. Senki sem követelheti, hogy amiért az országainkban sok nemzedék megdolgozott, az sokmilliós migránsbeáramlással semmivé legyen.
  • A klíma gyorsabban változik, mint eddig bármikor
    Áder János köztársasági elnök elmondta, ma globálisan többet fogyasztunk a természeti tőkéből, mint amennyi új tud termelődni. Ezért is fontos a Budapesten tartandó fenntarthatósági expo, amely a megoldásokról szól majd. Lesz emellett tudományos tanácskozás is, amely különböző témákat fog körül járni, mint például a vízválság vagy a közlekedés.
  • Állam- és kormányfők a demográfiai csúcson
    Közös konferencianyilatkozatot ír alá Orbán Viktor miniszterelnök az eseményen részt vevő állam- és kormányfőkkel a csütörtökön kezdődő IV. budapesti demográfiai csúcson - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter szerdán sajtótájékoztatón.
MTI Hírfelhasználó