Elözönli az országot a Fidesz
Országjárásra indulnak hétfőtől a Fidesz-KDNP politikusai: több mint 250 lakossági fórumot tartanak majd az önkormányzati választási kampány részeként - közölte a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.
2014. szeptember 7. 12:39

Nyitrai Zsolt elmondta: az országjárásban Orbán Viktor miniszterelnök, a kormány tagjai és az államtitkárok mellett a Fidesz más vezető politikusai és európai parlamenti képviselői is részt vesznek, akik igyekeznek a lehető legtöbb helyre eljutni.

A Fidesz-KDNP önkormányzati választási kampányának három szintje lesz: települési, fővárosi és megyei közgyűlési - közölte.

A fideszes politikus arról is beszámolt, hogy péntekig minden jelöltjük leadta az októberi választáson való induláshoz szükséges támogatói aláírásokat. Mindenhol az előírt aláírásszám sokszorosát gyűjtötték össze - jelezte, kiemelve azt is, hogy minden megyei jogú városban és fővárosi kerületben indul kormánypárti polgármesterjelölt, ez tudomása szerint "egyedülálló a pártok között". Megjegyezte, országszerte több mint 1100 polgármester- és több mint négyezer önkormányzatiképviselő-jelöltjük van, akik kormánypárti jelöltként vagy függetlenként, de a pártszövetség támogatásával indulnak.

Nyitrai Zsolt hozzátette: az aláírások gyűjtését szeptember végéig biztosan folytatják a választókkal kialakítandó közvetlen párbeszéd érdekében, és így a hónap végén adnak tájékoztatást arról, hány aláírást gyűjtöttek összesen.

MTI
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó