Gólyatábor: fegyelmiket indít az ELTE
Csaknem kétszáz embert hallgattak meg szóban vagy írásban az ELTE gólyatáborában történt nemi erőszakkal összefüggésben indított tényfeltáró vizsgálat során – közölte az egyetem vezetése.
2014. szeptember 13. 09:08

Tájékoztatásuk szerint a főtitkár által koordinált vizsgálat tegnap lezárult, elkészült egy részletes jelentés, amely alapján „már tudják, hogy kik ellen kell megindítani a fegyelmi eljárásokat”. Neveket egyelőre nem árultak el, de annyit megtudtunk: várhatóan fél tucat fegyelmit indítanak.

Kiderült az is, hogy egyelőre sem hallgatót, sem oktatót nem bocsátanak el az intézményből, ilyen lépés majd csak a fegyelmi lefolytatása nyomán merülhet fel. Jelezték továbbá, a vizsgálati jelentést a hét végén tekinti át a rektori vezetés, a konkrét intézkedésekről így jövő hét elején sajtótájékoztatón számolnak be.

Ismeretes, K. S. Szilárd megerőszakolt egy elsőéves lányt az ELTE Tanító- és Óvóképző Karának (TÓK) fonyódligeti gólyatáborában. A jelenleg előzetes letartóztatásban lévő 38 éves gyanúsított a tábor egyik szervezője, illetve fotósa volt, akit korábban már büntettek erőszakos közösülés miatt. A gyanúsított beteges hajlama ráadásul ismert volt a karon: Galántai Tamás, a TÓK hallgatói önkormányzatának elnöke, a tábor fő szervezője elismerte, tudott a férfi előéletéről. Emellett Mikonya György, a kar dékánja megerősítette lapunknak, hogy fotós körökben, illetve az egyetem bölcsészkarán ismert volt a férfi aberráltsága.

A teljes cikket a Magyar Nemzet szombati számában olvashatja.

MNO - Magyar Nemzet
  • Demokráciaexport után iszlámexport várható világszerte
    Dinamikus Egyesült Államokra lenne szükség. Ehhez képest a jelenlegi elnök csupán egy videóüzenetben emlékezett meg a húsz évvel ezelőtti tragédiáról. Mert így nem veszítette el a beszéd fonalát. Nem tévesztette össze az országokat. Vagy ne adj Isten, nem aludt el.
  • Átadták az újjáépült Lovardát a budai Várban
    Ünnepélyes keretek között átadták az újjáépült Lovardát a Budavári Palotanegyedben pénteken, a kulturális örökség napjai rendezvénysorozat országos megnyitóján, amelyen bejelentették a szellemi kulturális örökség nemzeti jegyzékének új elemeit is.
  • Tehetséggel, akarattal és hittel sikeres lesz az újrakezdés
    Ésszel, tehetséggel, akarattal és hittel "nemcsak a járványt győzzük le, de az újrakezdés sikere sem marad el" - hangoztatta a köztársasági elnök pénteken Budapesten, amikor a Sándor-palotában fogadta a Magyarország Barátai Alapítvány tagjait.
MTI Hírfelhasználó