Kirúgták Pintér Attilát, Dárdai a kapitány
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerződést bontott Pintér Attilával, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.
2014. szeptember 18. 10:22

Pintért decemberben nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta öt találkozón irányította a nemzeti csapatot, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el.

Személye már a kinevezésekor megosztotta a magyar futballt és a szurkolókat is, de Pintér azután került a támadások kereszttüzébe, hogy az egyetlen tétmeccsen, szeptember elején a válogatott 2-1-re kikapott a vendég Észak-Írországtól az Eb-selejtezők rajtján.

Csányi Sándor MLSZ-elnök ezután kérte fel a szakmai bizottságot is, hogy értékelje a válogatott teljesítményét, az elmúlt nyolc hónapban elvégzett munka fényében, az elemzések pedig elkészültek. Az elnökség tájékoztatása után a testület szerdán meghallgatta Pintér Attila beszámolóját is.

Az MLSZ vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerződést bont a kapitánnyal.

A következő három mérkőzésen ideiglenesen Dárdai Pál lesz a szövetségi kapitány. A hatvanegyszeres válogatott labdarúgó családi okok miatt vállalja csak három meccsre a nemzeti együttes irányítását. Dárdait a tervek szerint külföldi szakember követi. Öt-hat jelölt már most van a pakliban.

blikk.hu
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Rétvári: ez a nyár a hajózásról szól a Dunakanyarban
  Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának arlamenti államtitkár, KDNP-s országgyűlési képviselő emlékeztetett arra, hogy volt olyan nap, amikor 3800-an utaztak ezeken a hajókon. Idén nyáron már több mint 50 ezren választották ezt a lehetőséget.
 • Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet
  Rendkívüli alkalmakkor mérettetik meg minden nemzet - hangsúlyozta a kormányszóvivő kedden Budapesten, az augusztus 20-i nemzeti ünnep előtti sajtótájékoztatón.
 • Sétálóidőn az örök emberi értékek égető hiányáról
  Az olvasók egy része továbbra is megmaradt homo morálisnak, akit az erkölcs, az istenhit, élet és halál, vagy éppen a szűkebb és tágabb közösségek iránti elkötelezettség vezérel. Nyilván ők keresik ezeket az értékeket az irodalomban. Nekik tehát bízvást ajánlhatom a kötet olyan novelláit, mint például a Mennybemenetel, A repedés vagy az Úton, amelyekben a talmi cinizmus helyett a mai társadalomról, az örök emberi értékekről vagy azok égető hiányáról van szó.
MTI Hírfelhasználó