Kirúgták Pintér Attilát, Dárdai a kapitány
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerződést bontott Pintér Attilával, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.
2014. szeptember 18. 10:22

Pintért decemberben nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta öt találkozón irányította a nemzeti csapatot, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el.

Személye már a kinevezésekor megosztotta a magyar futballt és a szurkolókat is, de Pintér azután került a támadások kereszttüzébe, hogy az egyetlen tétmeccsen, szeptember elején a válogatott 2-1-re kikapott a vendég Észak-Írországtól az Eb-selejtezők rajtján.

Csányi Sándor MLSZ-elnök ezután kérte fel a szakmai bizottságot is, hogy értékelje a válogatott teljesítményét, az elmúlt nyolc hónapban elvégzett munka fényében, az elemzések pedig elkészültek. Az elnökség tájékoztatása után a testület szerdán meghallgatta Pintér Attila beszámolóját is.

Az MLSZ vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerződést bont a kapitánnyal.

A következő három mérkőzésen ideiglenesen Dárdai Pál lesz a szövetségi kapitány. A hatvanegyszeres válogatott labdarúgó családi okok miatt vállalja csak három meccsre a nemzeti együttes irányítását. Dárdait a tervek szerint külföldi szakember követi. Öt-hat jelölt már most van a pakliban.

blikk.hu
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó