Kirúgták Pintér Attilát, Dárdai a kapitány
A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) szerződést bontott Pintér Attilával, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányával.
2014. szeptember 18. 10:22

Pintért decemberben nevezték ki szövetségi kapitánynak, azóta öt találkozón irányította a nemzeti csapatot, két-két győzelem és vereség mellett egy döntetlent ért el.

Személye már a kinevezésekor megosztotta a magyar futballt és a szurkolókat is, de Pintér azután került a támadások kereszttüzébe, hogy az egyetlen tétmeccsen, szeptember elején a válogatott 2-1-re kikapott a vendég Észak-Írországtól az Eb-selejtezők rajtján.

Csányi Sándor MLSZ-elnök ezután kérte fel a szakmai bizottságot is, hogy értékelje a válogatott teljesítményét, az elmúlt nyolc hónapban elvégzett munka fényében, az elemzések pedig elkészültek. Az elnökség tájékoztatása után a testület szerdán meghallgatta Pintér Attila beszámolóját is.

Az MLSZ vezetősége sajtótájékoztatón jelentette be, hogy szerződést bont a kapitánnyal.

A következő három mérkőzésen ideiglenesen Dárdai Pál lesz a szövetségi kapitány. A hatvanegyszeres válogatott labdarúgó családi okok miatt vállalja csak három meccsre a nemzeti együttes irányítását. Dárdait a tervek szerint külföldi szakember követi. Öt-hat jelölt már most van a pakliban.

blikk.hu
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Lehetetlen megvalósítani az Európai Egyesült Államok vízióját
  Az európai parlamenti választás kampányában az Európai Egyesült Államokban látta a jövőt a baloldal egy része. Fricz Tamás politológus azonban úgy gondolja ez lehetetlen, tekintettel arra, hogy az Egyesült Államok történelme teljesen eltér az úgynevezett öreg kontinensétől.
 • Világszerte növelni kell az agrárium hatékonyságát
  Tovább kell javítani a mezőgazdasági termelés hatékonyságát az élelmiszer-ellátás biztosításához, mert egyre növekszik a világ népessége, az erőforrások viszont folyamatosan szűkülnek – hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter szombaton Berlinben a Globális Élelmezési és Mezőgazdasági Fórumon (GFFA).
 • Hetvenöt éve robbantották fel Budapest hídjait
  Budapest ostroma a második világháborúban 1944. december 25-től 1945. február 13-ig folyt. A halottak száma százezer fölé emelkedett, romhalmazzá váltak értékes épületek, és a főváros hídjai is megsemmisültek. A visszavonuló német csapatok 1945. január 18-án robbantották fel az Erzsébet királynéról elnevezett átkelőt, a Lánchidat és a Margit híd addig még álló három budai nyílását.
MTI Hírfelhasználó